Floris Hulshoff Pol - 07 maart 2023

Nutanix meldt meer omzet

Nutanix meldt meer omzet image

Nutanix, speler in hybride multicloud computing, heeft voorlopige financiële resultaten bekendgemaakt voor het tweede kwartaal dat eindigde op 31 januari 2023. De omzet steeg 17,8 procent naar 486,5 miljoen dollar.

Alle financiële resultaten voor het tweede kwartaal dat eindigde op 31 januari 2023, en gerelateerde vergelijkingen met eerdere perioden die in dit bericht zijn opgenomen, zijn niet beoordeeld of gecontroleerd, zijn gebaseerd op schattingen van het bedrijf en zijn opgesteld voorafgaand aan de voltooiing van het afsluitingsproces van het bedrijf voor de jaarrekening.

"We hebben in het tweede kwartaal een solide financiële prestatie geleverd tegen een onzekere macro-economische achtergrond, ondersteund door de kracht van ons op abonnementen gebaseerde bedrijfsmodel", aldus Rajiv Ramaswami, President en CEO van Nutanix. "De waardepropositie van ons platform resoneert met klanten die hun IT- en cloudkosten strak willen beheren, terwijl ze hun datacenters moderniseren en hybride multicloud-besturingsmodellen toepassen."

"Onze resultaten voor het tweede kwartaal lieten een goed evenwicht zien tussen omzetprestaties en winstgevendheid met een jaar-op-jaar groei van ACV-facturering van 23% en een recordvrije cashflowmarge", aldus Rukmini Sivaraman, CFO van Nutanix. "We blijven doorgaan met onze groeiende basis van abonnementsverlengingen en blijven gefocust op duurzame, winstgevende groei."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!