Floris Hulshoff Pol - 09 maart 2023

enventa versterkt ERP-aanbod met overname van syska

enventa versterkt ERP-aanbod met overname van syska image

enventa Group, leverancier van bedrijfssoftware voor ERP, BI en treasury management, kondigt de overname aan van boekhoudkundige software leverancier syska. De overname markeert een cruciale stap in de missie van enventa Group om een geïntegreerde suite van bedrijfssoftware te creëren en haar klanten een nog uitgebreidere set oplossingen te bieden. Daarnaast vergroot de groep haar aanwezigheid in Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland met als doel een toonaangevende one-stop-shop software leverancier te worden voor de Duitstalige MKB-markt.

syska, opgericht in 1992 en met hoofdkantoor in Karlsruhe, Duitsland, levert een oplossing voor boekhouding aan KMO's en bedient een loyaal klantenbestand van meer dan 3.000 klanten in de gehele DACH-regio. Hun platform is intuïtief en gebruiksvriendelijk en biedt een breed scala aan functies, waaronder boekhouding, accounting en kostenbeheer. De belangrijkste producten van het bedrijf zijn syska EURO FIBU en syska ProFI. syska EURO FIBU is een uitgebreide boekhoudsoftware ontworpen voor kleinere bedrijven, terwijl syska ProFI meer mogelijkheden biedt en geschikt is voor grotere bedrijven. Beide producten zijn afgestemd op de behoeften van het MKB in de DACH-regio en worden door klanten zeer gewaardeerd.

Uitbreiding van marktpositie voor ERP-oplossingen

syska en haar producten passen bij elkaar en voegen een aanvullende dienst toe aan enventa's platform. Door gebruik te maken van syska's expertise, kan enventa haar positie in de financiële software markt verder versterken en haar klanten een uitgebreid platform bieden en hen de mogelijkheid geven om de efficiëntie te verhogen en hun processen nog verder te stroomlijnen. Het bedrijf zal daarmee ook zijn marktpositie op het gebied van ERP voor het MKB verder uitbreiden en tegelijkertijd de aanwezigheid van de groep in Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland vergroten. Met de toevoeging van de add-on is enventa Group nu beter gepositioneerd om zich te onderscheiden van zijn concurrenten en een groter marktaandeel te veroveren. Het huidige management blijft aan boord en zal nauw samenwerken met het management van enventa om synergiën te creëren voor haar klanten en de groei te helpen versnellen. Enventa is nu goed gepositioneerd om de voordelen te benutten van consolidatie, schaalvoordelen, verhoogde efficiëntie van het productaanbod en het delen van middelen en expertise die een lokale aanwezigheid met zich meebrengt.

Stéphanie Kliner, Co-CEO van enventa Group, zegt: "We willen onze bestaande en nieuwe klanten uitstekende software oplossingen bieden en een toonaangevende speler worden in de B2B software markt. Met de overname van syska heeft enventa Group weer een belangrijke stap in deze richting gezet."

Daniel Plohnke, Co-CEO van enventa Group, voegt toe: "We hebben syska al leren kennen als een betrouwbare partner van texdata. We zijn daarom bijzonder verheugd dat het bedrijf nu enventa Group versterkt. De producten van syska vullen ons software aanbod op een ideale manier aan."

Pavel Benes, mede-oprichter en CEO van syska, zegt: "We kijken uit naar de samenwerking met onze nieuwe collega's bij enventa Group. enventa Group is een ideale partner voor syska, onze producten vullen elkaar goed aan. Met de combinatie zullen onze eigen producten worden aangevuld met de business intelligence en betalingsoplossingen van enventa. Bovendien verwachten wij, gesteund door Main en als onderdeel van enventa Group, een snellere groei dan in een stand-alone scenario."

Sven van Berge Henegouwen, Managing Partner en Head of Operations DACH-regio concludeert: "Sinds de oprichting van ons partnerschap met de enventa Group hebben we strategisch gewerkt aan het bouwen van een sterker en duurzamer bedrijf met een toonaangevende reputatie. De combinatie markeert weer een mijlpaal in dit traject. De combinatie met syska zal de positie van de groep binnen de ERP-markt versterken en tegelijkertijd haar aanwezigheid in de DACH-regio verbeteren. Deze stap toont de inzet van de groep om haar vermogen om klanten te voorzien van een allesomvattende, single-source oplossing verder te versterken. Ik kijk ernaar uit om de ontwikkeling van de groep te volgen terwijl ze hun expansie in de Duitstalige MKB-markt voortzetten."

AWS Summit Amsterdam tm 30 mei 2023 SLTN Vierkant
ALSO CTV BW 23-05-2023 t/m 30-05-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!