Wouter Hoeffnagel - 09 maart 2023

Databricks lanceert oplossing voor real-time machine learning in data lakehouse

Databricks lanceert oplossing voor real-time machine learning in data lakehouse image

Databricks lanceert Databricks Model Serving, waarmee het machine learning-systemen met native Databricks-integraties in productieomgevingen wil versimpelen. Model Serving maakt de opzet en het onderhoud van een complexe ML-architectuur minder complex, waardoor ML-experts de vrijheid krijgen om zich te richten op het bouwen van ML-modellen van hoge kwaliteit. Daarbij betalen ze bovendien alleen voor de gebruikte rekenkracht. Databricks Model Serving is nu algemeen beschikbaar op AWS en op Azure.

Sinds de explosie van aandacht en mogelijkheden rondom generatieve AI voelen bedrijven de noodzaak om prioriteit te geven aan hun eigen AI-investeringen. Met de inzet van machine learning en AI halen organisaties nieuwe inzichten uit hun data. Hiermee kunnen ze nauwkeurige en directe voorspellingen doen die waarde voor het bedrijf opleveren en nieuwe AI-gestuurde ervaringen voor hun klanten stimuleren. De nieuwe oplossing verzorgt de geautomatiseerde configuratie en onderhoud van de infrastructuur, waardoor overhead wordt verminderd en klanten alleen betalen voor gebruikte rekenkracht.

Volledige ML-proces beheren

Met Databricks Model Serving kunnen organisaties nu het volledige ML-proces binnen één platform beheren, van het voorbereiden van data tot het monitoren van de performance. Het Databricks Lakehouse Platform biedt daarbij een consistent beeld van data in de gehele ML-lifecycle om implementatie te versnellen en fouten te helpen voorkomen.

Meer informatie is hier beschikbaar.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!