Wouter Hoeffnagel - 12 maart 2023

Analyse: Ericsson is tijdens MWC 2023 Barcelona het vaakst genoemd op Twitter

Analyse: Ericsson is tijdens MWC 2023 Barcelona het vaakst genoemd op Twitter image

Leverancier van telecomhardware Ericsson is het meest genoemde bedrijf op social media-platform Twitter in de telecomindustrie. Ook Huawei Technologies en Nokia zijn veel besproken op Twitter.

Dit blijkt uit cijfers van GlobalData, verzameld met behulp van het Social Media Analytics Platform van het bedrijf. Smitarani Tripathy, Social Media Analyst bij GlobalData: “Tijdens het MWC 2023-evenement concentreerden Twitter-influencers zich op 5G en de impact ervan op de telecomindustrie. Hun gevoelens waren grotendeels optimistisch over de groeiende acceptatie van 5G en het potentieel ervan om industrieën te transformeren en economische groei te stimuleren.”

Aantal vermeldingen van Ericsson met 84% gestegen

Het aantal vermeldingen van Ericsson tijdens het MWC 2023 in gesprekken van Twitter-influencers is met 84% op jaarbasis gestegen. Enkele van de belangrijkste aankondigingen van Ericsson die de discussies met influencers aanwakkerden hebben betrekking op Orange's 5G Standalone (SA)-netwerk in Spanje, mogelijk gemaakt door Ericsson's dual-mode 5G-core. Ericsson verlengt ook zijn MoU met MRANTI en DNB om de implementatie van 5G in Business in Maleisië te versnellen.

Huawei is het op een na meest genoemde bedrijf tijdens MWC 2023. Dit schrijft GlobalData met name toe aan de lancering van "One 5G Solutions", dat tot doel heeft alle merken naar 5G te leiden. Influencer-discussies gingen ook over de Huawei Mate 50-serie, opvouwbare Mate Xs 2, Nova 10-serie en smartwatches.

Ook Nokia vaak genoemd

Nokia is het op twee na meest besproken bedrijf met een jaar-op-jaar stijging van 23% in influencer-gesprekken tijdens MWC 2023. Nokia onthulde een nieuw logo om zichzelf om te vormen tot een netwerk- en digitaliseringsbedrijf, wat tijdens het evenement discussies met influencers op gang bracht.

Dell Technologies, Qualcomm Incorporated, Deutsche Telekom AG, Xiaomi Inc, Telefonica SA, Motorola Solutions Inc en Samsung Electronics Co Ltd zijn andere bedrijven die in de top 10 van de meest op Twitter genoemde telecombedrijven tijdens het MWC 2023 Barcelona.

Open Line BW 06-06 tm 13-06-2023 Trend Micro BW week 20 rm 23-2023
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!