Wouter Hoeffnagel - 05 maart 2023

Google-zusterbedrijf Wing wil miljoenen pakketjes gaan bezorgen met drones

Google-zusterbedrijf Wing wil miljoenen pakketjes gaan bezorgen met drones image

Wing, een zusterbedrijf van Google, verwacht komend jaar miljoenen pakketjes te gaan afleveren met behulp van drones. Het bedrijf gaat op korte termijn zijn bezorgdrones in diverse landen testen.

Het dochterbedrijf van Alphabet voerde eerder al succesvolle proeven uit met zijn drones in zowel Australië als Ierland. Deze proeven worden nu uitgebreid naar meer landen, maakt Wing bekend. Het gaat daarbij om drones die lichte pakketjes kunnen vervoeren en afleveren bij klanten. Het bedrijf verwacht dat het dronesysteem medio 2024 operationeel is en miljoenen pakketjes kan verwerken. Het gebruik van drones moet onder meer leiden tot lagere transportkosten.

Succesvolle proeven

Wing test zijn drones al langer in Australië en Ierland. In Australië zet het bedrijf de drone in in de omgeving van Logan, waar tot duizend pakketjes per dag met de drones worden afgeleverd. Daarnaast test het bedrijf de drones ook in de Ierse hoofdstad Dublin.

Het bedrijf kondigt nu aan later dit jaar ook op nieuwe locaties wereldwijd te gaan testesn. Het gaat daarbij onder meer om proeven in het Verenigd Koninkrijk, meldt de BBC. Het is niet bekend in welke andere landen proeven op de planning staan.

Axians BW 27-05-2024 tm 10-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!