Redactie - 13 maart 2023

Gerucht: Twitter beschikt over te weinig ontwikkelaars voor opensource maken van code

Gerucht: Twitter beschikt over te weinig ontwikkelaars voor opensource maken van code image

Twitter beschikt over te te weinig ontwikkelaars in dienst met kennis van de code voor het opensource maken van de broncode van het social media-platform. De eerdere belofte van Musk om de broncode opensource te maken staat daardoor op losse schroeven.

Dit meldt Will Norris, een voormalig opensource lead bij Twitter, aan The Register. Musk beloofde al voor de overname van Twitter in oktober dat hij de broncode van het platform opensource zou maken. Op 21 februari kondigde de topman aan dat deze stap slechts een week weg was. De code zou in het begin niet goed werken, maar 'snel verbeteren'. De code is echter vooralsnog niet opensource gemaakt door het bedrijf.

'Er is veel geweldig werk verzet'

Norris zegt tegen The Register dat Twitter al langer inzet op opensource. "Toen ik toetrad waren er al grote modernisatieslagen aan de gang die grote opensource-componenten omvatten. Het Pants bouwsysteem is vervangen door Bazel. Ook is werk verzet ter voorbereidingen van het uiteindelijk vervangen van Apache Aurora en Mesos door Kubernetes. En we waren al één van de grootste gebruikers van Apache Kafka, Hadoop en Scala. We hadden ook een custom fork van de JVM (Java Virtual Machine), waarvan we hoopten dat deze uiteindelijk opensource zou zijn. Er is veel geweldig werk verzet, en ze huurden succesvol goede mensen in uit deze gemeenschappen om aan deze projecten te werken", aldus Norris. "En toen gebeurde 2022 :-\"

De voormalig opensource lead van Twitter stelt dat veel sleutelpersonen die aan opensource werkte bij Twitter weg zijn. "Alle engineers waarmee ik aan opensource heb gewerkt zijn weg", meldt Norris.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!