Floris Hulshoff Pol - 14 maart 2023

Textkernel neemt Joboti over

Textkernel neemt Joboti over image

Textkernel, een leverancier van AI-oplossingen voor de recruitmentmarkt heeft onlangs in samenwerking met strategische software-investeerder Main Capital Partners (“Main”) de overname aangekondigd van Joboti, een gespecialiseerde, snelgroeiende aanbieder van geautomatiseerde candidate engagement recruitmentoplossingen. Deze strategische stap vertegenwoordigt een nieuwe belangrijke mijlpaal in Textkernel's wereldwijde buy-and-build-strategie en versterkt de positie als een toonaangevende partner met toegevoegde waarde voor klanten uit het bedrijfsleven, de recruitment branche en HR-softwareleveranciers.

De overname van Joboti brengt twee innovatieve organisaties samen met een gedeelde visie voor het bieden van geautomatiseerde en schaalbare oplossingen voor recruiters en wervingsprofessionals. De geavanceerde parsing- en matchingtechnologie van Textkernel, gecombineerd met Joboti’s innovatieve geautomatiseerde candidate engagement technologie, creëert een krachtig platform voor recruiters om met minimale inspanning de juiste kandidaten te vinden en aan zich te binden.

Door verschillende communicatieworkflows in het wervingsproces te automatiseren, waaronder vacaturemeldingen, GDPR-controles, pre-screenings, interviewplanning en feedbackberichten, stroomlijnt de technologie van Joboti het sollicitatieproces voor de kandidaat, terwijl de werkdruk van de recruiter wordt verminderd. Recruiters kunnen zich daardoor concentreren op waardevolle taken, zoals het aangaan van opdrachten met beschikbare en geïnteresseerde kandidaten, terwijl het wervingsproces voor het vinden van de juiste kandidaten voor vacatures wordt verkort.

"Joboti's geautomatiseerde candidate engagement technologie vormt een perfecte aanvulling op onze AI-gedreven recruitment oplossingen", zegt Gerard Mulder, CEO van Textkernel. "Door de functionaliteit van Joboti te integreren, kunnen we onze klanten een geautomatiseerde wervingsoplossing bieden waarmee recruiters zich meer kunnen richten op de klantervaring en het sneller plaatsen van de kandidaat. Dit zal hun efficiëntie aanzienlijk verhogen, kosten verlagen en hen waardevolle tijd besparen."

Luuk van Neerven, oprichter en CEO van Joboti, merkte op: "De strategische combinatie met Textkernel is een mooie stap voor Joboti. We zijn verheugd om deel uit te maken van een toonaangevende aanbieder van AI-oplossingen en om nieuwe markten aan te boren voor onze candidate engagement technologie . Samen kunnen we nog meer unieke en innovatieve recruitment oplossingen ontwikkelen."

Pieter van Bodegraven, Partner bij Main en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Textkernel concludeert: “Sinds de start van onze samenwerking met Textkernel hebben we strategisch gewerkt aan het bouwen van een sterkere en duurzamere groep. De combinatie vormt een nieuwe mijlpaal op deze reis. Joboti's innovatieve AI-gedreven oplossing voor candidate engagement in alle fasen van de recruitment cycle zal Textkernel's huidige productsuite verrijken en helpt de waardepropositie van het bedrijf voor corporate, staffing- en HR-softwareklanten verder uit te breiden."

De integratie van Joboti's technologie in Textkernel's AI-gedreven recruitment oplossingen stelt klanten in staat om via geavanceerde tools kandidaten te bereiken, het wervingsproces te verbeteren en de time-to-hire te verkorten. De overname van Joboti verstevigt Textkernel’s positie als leidende aanbieder van AI-gedreven recruitment oplossingen, en is kenmerkend voor de toewijding om via innovatie een impact te maken op de recruitment industrie, aldus betrokkeb partners.

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!