Wouter Hoeffnagel - 15 maart 2023

Opnieuw omvangrijke ontslagronde bij Meta

Opnieuw omvangrijke ontslagronde bij Meta image

Meta kondigt opnieuw een ontslagronde aan. Ditmaal staan zo'n tienduizend banen op de tocht. Ook worden vijfduizend openstaande vacatures niet meer ingevuld.

Dit is door topman Mark Zuckerberg bekendgemaakt. De nieuwe ontslagen komen bovenop de eerder aangekondigde ontslagronde, waarbij 11.000 banen verloren gaan. Het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp wil medewerkers die worden gegtroffen door eind mei informeren.

Reorganisatie

De nieuwe maatregelen zijn onderdeel van een reorganisatie. Deze behelst onder meer wijzigingen in de bedrijfsstructuur. Dat betekent onder meer dat Meta het aantal managers wil terugdringen; waar elke manager nu nog slechts enkele ondergeschikten telt wil Meta dat dit er tien per manager worden.

Zuckerberg kondigde eerder het jaar van de efficiëntie aan. Het bedrijf wil hierin zijn financiële prestaties en positie versterken. De ontslagronde draagt hieraan bij en moet de langetermijnvisie van het bedrijf mogelijk maken, stelt Zuckerberg. Hierbij wil het bedrijf onder meer de focus leggen op de metaverse en kunstmatige intelligentie.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!