Floris Hulshoff Pol - 15 maart 2023

Nutanix Cloud Clusters op Microsoft Azure komen beschikbaar

Nutanix Cloud Clusters op Microsoft Azure komen beschikbaar image

Microsoft is verheugd om de algemene beschikbaarheid van Nutanix Cloud Clusters (NC2) op Microsoft Azure aan te kondigen om de klantreis naar de cloud te vereenvoudigen en te versnellen. Met behulp van onze Azure-regio Australia East (Sydney) kunnen Nutanix-klanten hun workloads migreren en uitbreiden naar Azure, zonder aanpassingen of nieuwe tools. Met Nutanix Cloud Clusters op Azure kunnen klanten gebruikmaken van hun bestaande Nutanix-vaardigheden en -tools, Azure-services zoals beveiliging, identiteit en analyse toevoegen en kosten besparen door hun bestaande licenties voor Azure-implementatie te gebruiken. Later komen de clusters in andere delen van de wereld beschikbaar.

Deze stap biedt klanten de keuze om hun workloads in een hybride cloudomgeving uit te voeren, hun bestaande investeringen in Nutanix-software te beschermen en tegelijkertijd alle voordelen van Microsoft Azure te benutten. Met NC2 op Azure kunnen klanten hun workloads implementeren en beheren in hun eigen Azure-account en VNet, en Azure-instances beheren vanuit de beheerinterface van Nutanix. Hierdoor blijft hun bedrijfsmodel eenvoudig en consistent tussen Azure en on-premises, waardoor klanten hybride workloads naadloos kunnen uitvoeren in private clouds en Microsoft Azure zonder dat ze hun applicaties opnieuw hoeven te ontwerpen. Dit brengt ook lagere totale eigendomskosten met zich mee in vergelijking met andere cloudimplementatieoplossingen.

"Organisaties omarmen hybride multicloud om eenvoudig te schalen van on-prem naar de public cloud, de kosten voor performante en veilige workloads te optimaliseren en gebruik te maken van een flexibel abonnementsmodel", aldus Rajiv Ramaswami, President en CEO van Nutanix . "NC2 op Azure biedt onze klanten een vlotte toegang tot Azure met consistent beheer van apps en gegevens in hun hybride multicloud-omgeving."

Klanten kunnen ook profiteren van Azure Hybrid Benefit en van verlengde beveiligingsupdates om de kosten, beveiliging en efficiëntie te verbeteren. Nutanix-klanten kunnen hun bestaande termijnlicenties overdragen naar NC2 op Azure of on-demand gebruik van Nutanix-software krijgen via de Azure Marketplace.

“Hoewel public cloud een cruciale investering voor bedrijven is geworden, moeten veel klanten workloads uitvoeren en beheren in zowel public als private cloudomgevingen”, zegt Scott Guthrie, Executive Vice President, Cloud + AI Group, Microsoft . "Naast consistentie vermindert NC2 op Azure de netwerklatentie en verhoogt het de kostenefficiëntie."

Nutanix Cloud Clusters op Azure is nu algemeen beschikbaar in AUEast, Zuidoost-Azië, Oost-VS, Oost-VS 2, West-VS 2 en Noord-Centraal VS. Andere wereldwijde Azure-regio's komen binnenkort beschikbaar. U kunt de pagina met regionale updates volgen voor updates over nieuwe ondersteunde instanties en regio's zodra deze beschikbaar komen.

Lees meer details hier.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!