Floris Hulshoff Pol - 16 maart 2023

Google Cloud annonceert generatief AI-aanbod

Google Cloud annonceert generatief AI-aanbod image

Google onthult zijn nieuwste ontwikkelingen op het gebied van generatieve AI onthuld met nieuwe producten en functies voor mensen, bedrijven en organisaties. Deze reeks aankondigingen bevestigen decennialange investering van het technologiebedrijf in artificial intelligence.

De nieuwe functies van Google omvatten: 

Nieuwe generatieve AI-functies in WorkspaceMeer dan drie miljard mensen profiteren al van AI-functies in Google Workspace, of het nu gaat om Smart Compose in Gmail of automatisch gegenereerde samenvattingen in Google Documenten. Nu zijn we verheugd om de volgende stap te zetten en een beperkte groep vertrouwde testers een nieuwe set functies te bieden die het schrijven nog gemakkelijker maken; in Gmail en Google Docs typ je een onderwerp in waarover je wilt schrijven, en er wordt direct een concept voor je gegenereerd.

Generatieve AI-ondersteuning in Vertex AIDevelopers en organisaties gebruiken het Vertex AI-platform van Google Cloud al om machine-learningmodellen en AI-toepassingen op schaal te bouwen en in te zetten. We bieden nu fundamentele modellen, in eerste instantie voor het genereren van tekst en afbeeldingen, en na verloop van tijd met audio en video. Google Cloud-klanten kunnen zo modellen ontdekken, aanwijzingen creëren en aanpassen, en ze kunnen de modellen verfijnen met hun eigen data en toepassingen implementeren die deze krachtige nieuwe technologieën toepassen.

Generatieve AI App BuilderBedrijven en overheden willen ook hun eigen AI-aangedreven chat-interfaces en digitale assistenten bouwen. Om dit mogelijk te maken, introduceren we Generative AI App Builder, die conversationele AI-stromen verbinden met out-of-the-box zoekervaringen en foundationmodellen. Hiermee kunnen bedrijven generatieve AI-toepassingen bouwen in minuten of uren.

Nieuwe AI-partnerschappen en -programma's: Naast de aankondiging van nieuwe Google Cloud AI-producten willen we ook de meest open cloudprovider zijn. We breiden ons AI-ecosysteem en gespecialiseerde programma's voor technologiepartners, op AI gerichte softwareleveranciers en startups uit. 

De introductie van de PaLM API voor ontwikkelaars: Een eenvoudige en veilige manier om applicaties te bouwen met de taalmodellen van Google. De API wordt ook geleverd met een intuïtieve tool genaamd MakerSuite, waarmee snel prototypes van ideeën kunnen worden gemaakt en die na verloop van tijd functies zal hebben voor rapid engineering, het genereren van synthetische gegevens en het afstemmen van aangepaste modellen. En dat alles op een veilige manier. 

Meer informatie in de blogpost van Thomas Kurian, CEO van Google Cloud: in het Nederlands en het origineel in het Engels.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!