Wouter Hoeffnagel - 18 maart 2023

Britse ambtenaren mogen geen TikTok meer gebruiken op zakelijke apparaten

Britse ambtenaren mogen geen TikTok meer gebruiken op zakelijke apparaten image

Het Verenigd Koninkrijk legt het gebruik van TikTok op apparaten van Britse ministers en rijksambtenaren aan banden. Het verbod is per direct van kracht. Het Britse verbod is alleen van toepassing op zakelijke apparaten van ministers en rijksambtenaren; zij mogen TikTok wel op privé-apparaten blijven gebruiken.

De Britse overheid volgt hiermee Canada, België, de Europese Unie (EU) en de Verenigde Staten (VS), die al langer een dergelijk verbod hanteren. Het neemt deze stap vanwege zorgen over de veiligheid van gegevens; het vreest dat data via TikTok's moederbedrijf ByteDance in handen vallen van de Chinese autoriteiten. TikTok heeft dit altijd ontkent.

In een reactie meldt TikTok teleurgesteld te zijn over het besluit. Het social media-platform stelt tegen Reuters een speelbal te zijn in geopolitieke spanningen waar de app en haar Britse gebruikers niets mee te maken hebben. De Britten werken aan een zwarte lijst met apps die niet op overheidsapparaten mogen worden gebruikt. Het is onduidelijk welke apps naast TikTok op deze lijst komen te staan.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!