Floris Hulshoff Pol - 20 maart 2023

Digital Realty opent datacenter deuren voor scholieren op Girls’ Day

Digital Realty opent datacenter deuren voor scholieren op Girls’ Day image

Donderdag 30 maart is het zo ver: Girls’ Day 2023. De dag waarop meer dan tweehonderd bedrijven in heel Nederland hun deuren openen om achtduizend meiden tussen de 10 en 15 jaar kennis te laten maken met bèta, techniek en IT. Net zoals voorgaande jaren, doet Digital Realty weer mee aan dit initiatief om meiden te enthousiasmeren voor de IT-sector. Dit jaar ontvangt Digital Realty een groep leerlingen van het Amsterdamse Spinoza Lyceum.

Suma van Alphen, docent Biologie, Science en NL&T aan het Spinoza Lyceum, legt uit: “Dit jaar doen wij voor de vijfde keer mee met Girls’Day! De meiden die dit jaar langs gaan bij Digital Realty hebben er ontzettend veel zin in. Het geeft de meiden een unieke kans om een kijkje achter de schermen te krijgen bij een bedrijf waar de ze anders nooit aan gedacht hebben.”
 
De digitale infrastructuur in Nederland blijft zich ontwikkelen en de datacentersector blijft groeien. Juist door deze ontwikkelingen vindt Digital Realty het belangrijk om te blijven investeren in het aantrekken van nieuw talent. De organiserende bedrijven willen de interesse opwekken bij vooral jonge meiden om een Science, Technology, Engineering and Mathematics (STEM) opleiding te volgen, waardoor de techindustrie en datacenterbranche uiteindelijk aantrekkelijker wordt als toekomstig werkveld.  

Melissa Scholten, Communications Manager bij Digital Realty: “Veel scholieren hebben nog geen goed beeld bij de datacentersector. Zo weten ze vaak niet wat datacenters precies doen of welke beroepen er allemaal mogelijk zijn binnen deze sector. Ook wordt nog vaak gedacht dat de IT-branche een mannenwereld is, maar door dit soort initiatieven hoopt Digital Realty de man-vrouw-kloof steeds meer te dichten.”
 
Het evenement is georganiseerd in samenwerking met Dell Technologies, Dutch Data Center Association (DDA) en DJ University. De leerlingen krijgen op deze dag een rondleiding door het datacenter op het Science Park en de dag wordt afgewisseld met een muzikale keynote van DJ/Producer en influencer Noa Arrachart (bekend van TikTok). Noa: “Ik heb super veel zin om de leerlingen te vertellen over mijn grootste passie. Hopelijk kan ik ze net zo enthousiast maken als ik ben.”

Dell Technologies kijkt er ieder jaar naar uit om samen met Digital Realty en de DDA Girls’Day te organiseren. Mariam Babou, Data Center Channel PreSales bij Dell: “Met veel plezier laten we de studenten zien hoe divers de wereld van techniek is, en hoe leuk het is om een carrière te hebben in deze branche. 

Ook de DDA, de branchevereniging voor datacenters, benadrukt hoe belangrijk het is dat meiden op jonge leeftijd kennismaken met IT en techniek. “Als sector moeten we ervoor zorgen dat meiden ontdekken hoe interessant het is om binnen een datacenter te werken. Girls’ Day is daarom een zeer belangrijk initiatief om datacenters en de IT-sector onder de aandacht te brengen”, aldus Stijn Grove, managing director van de DDA.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!