Witold Kepinski - 30 maart 2023

HP Wolf Connect biedt veilige connectiviteit toepassing voor PC beheer op afstand

HP heeft tijdens zijn Amplify Partner Conference 2023 in Chicago HP Wolf Connect aangekondigd, een connectiviteitsoplossing voor IT-beheer die een uiterst veerkrachtige en veilige verbinding met pc's op afstand biedt, waardoor IT apparaten, zelfs als ze zijn uitgeschakeld of offline zijn.

HP Wolf Connect biedt veilige connectiviteit toepassing voor PC beheer op afstand image

Door gebruik te maken van een mobiel netwerk zorgt de robuuste connectiviteit van HP Wolf Connect ervoor dat IT-teams gemakkelijk een verspreid hybride personeelsbestand kunnen beheren. Het kan de tijd en moeite verminderen die nodig is om supporttickets op te lossen, gegevens te beveiligen tegen verlies of diefstal om een mogelijke inbreuk te beperken en activabeheer te optimaliseren. "Hybride werk heeft extern beheer op grote schaal complexer gemaakt, maar toch essentieel", zegt Ian Pratt, Global Head of Security for Personal Systems, HP Inc. zijn uitgeschakeld of offline. De uiterst veerkrachtige verbinding van HP Wolf Connect opent nieuwe deuren voor apparaatbeheer op afstand, waardoor efficiënt en effectief beheer van verspreide medewerkers mogelijk wordt.”

HP Wolf Protect and Trace met Wolf Connect is een softwareservice die een pc op afstand kan lokaliseren, vergrendelen en wissen, zelfs als deze is uitgeschakeld of geen internetverbinding heeft. Deze mogelijkheid beschermt onderweg gevoelige gegevens en helpt de IT-kosten te verlagen door de behoefte aan pc-herstel of -vervanging te verminderen.

Onderzoek

Het beveiligen en beheren van het hybride personeelsbestand is een topprioriteit voor organisaties. Nieuw wereldwijd onderzoek van HP Wolf Security wees uit dat 82% van de beveiligingsleiders die een hybride werkmodel hanteren, hiaten heeft in de beveiliging van hun organisatie. 3 Uit het wereldwijde onderzoek onder 1.492 beveiligingsleiders bleek:

61% zegt dat de bescherming van hun hybride werknemers het komende jaar moeilijker zal worden.

70% zegt dat hybride werken het risico op zoekgeraakte of gestolen apparaten vergroot.

"IT-teams hebben een betere manier nodig om om te gaan met de toename van verloren of gestolen apparaten", vervolgt Pratt. “Vroeger vertrouwden oplossingen erop dat pc's aan of verbonden waren met internet, maar HP Wolf Connect biedt nu een zeer veerkrachtige mobiele verbinding om verloren of gestolen apparaten te vinden, vergrendelen en wissen, zelfs als ze zijn losgekoppeld of uitgeschakeld.

Pratt vervolgt; “Dit is met name cruciaal in sectoren waar apparaten PII (persoonlijk identificeerbare informatie) of intellectueel eigendom kunnen bevatten. Door Wolf Connect toe te voegen aan HP Wolf Protect and Trace, kunnen teams nauwkeurig rapporteren waar en wanneer apparaten verloren zijn gegaan, en hoe lang het duurde om ze te vergrendelen of te wissen.”

Het beveiligen van het eindpunt is de basis voor aanvallen op hybride werknemers

Naast het verlies en de diefstal van pc's, blijven endpoints, dat wil zeggen laptops, pc's of printers, ernstig worden bedreigd door ransomware en vormen ze de basis voor aanvallen op hybride werknemers. Dit vereist de ontwikkeling van nieuwe cyberbeveiligingsstrategieën en innovatieve beveiligingstools als reactie op veranderend gedrag van werknemers.

84% van de beveiligingsleiders zegt dat het endpoint de bron is van de meeste beveiligingsbedreigingen en waar de meest bedrijfsschadelijke beveiligingsbedreigingen plaatsvinden.

66% zegt dat de grootste zwakte op het gebied van cyberbeveiliging de mogelijkheid is dat hybride werknemers in gevaar komen; met phishing, ransomware en aanvallen via onbeveiligde thuisnetwerken genoemd als de grootste risico's.

65% zegt dat het een uitdaging is om hun maatregelen voor dreigingsdetectie (bijv. Endpoint Detection & Response en Security Information and Event Management-tools) bij te werken om het gedrag van hybride werknemers weer te geven, waardoor het moeilijker wordt om aanvallen te herkennen.

Driekwart (76%) van de beveiligingsleiders is het erover eens dat applicatie-isolatie de sleutel is om hybride werkapparaten te beschermen, maar slechts 23% profiteert momenteel van het gebruik ervan; 32% is van plan om in de komende 12 maanden in te zetten. 3

“De verschuiving naar hybride werk vereist een verschuiving van het oude, op de perimeter gerichte denken. Om hiaten te dichten, moeten organisaties het eindpunt centraal stellen in elke beveiligingsstrategie. Het toepassen van door hardware ondersteunde beveiligingsfuncties en bescherming boven, in en onder het besturingssysteem, zoals applicatie-isolatie, zal van cruciaal belang zijn om gebruikers te beschermen zonder afbreuk te doen aan de vrijheden die hybride werk biedt”, concludeert Pratt.

Hybride werkzekerheid is een belangrijk aandachtspunt voor 2023

HP's nieuwe hybride beveiligingsonderzoek beschrijft hoe beveiligingsteams prioriteit geven aan het beveiligen van de hybride werkplek:

Vier op de vijf (82%) beveiligingsleiders hebben hun budget voor cyberbeveiliging verhoogd, specifiek voor hybride werknemers. 71% verwacht dat deze hybride investeringsfocus in 2023 verder zal toenemen.

80% heeft een andere set tools en beleid geïmplementeerd om hybride werknemers te beschermen.

70% beperkt de netwerktoegang van mensen die op afstand werken om het risico op een inbreuk te minimaliseren.

Download voor meer informatie het nieuwste rapport van HP Wolf Security voor IT-besluitvormers en voor IT-beslissers en voor beveiligingsleiders.

Methodologie

HP heeft in juli-augustus 2022 meer dan 1.492 IT- en beveiligingsleiders in hybride organisaties in 5 markten (VS, VK, Frankrijk, Duitsland en Japan) ondervraagd. Allen zijn besluitvormers voor endpoints, netwerk-, cloud- of privacybeheer en houden toezicht of het beheer van een cyberbeveiligingsoperatieteam en/of IT-hardware en -software binnen hun organisatie. Hybride organisaties worden gedefinieerd als het hebben van een scala aan werknemers die op kantoor werken, op afstand werken of een combinatie van beide.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!