Witold Kepinski - 30 maart 2023

TD SYNNEX Advanced Solutions portfolio boekt meer omzet

TD SYNNEX heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het fiscale eerste kwartaal dat eindigde op 28 februari 2023. De omzet bedroeg 15,1 miljard dollar, een daling van 2,2% ten opzichte van het voorgaande fiscale eerste kwartaal. De nettowinst steeg met een dikke 26 procent naar 167 miljoen dollar.

TD SYNNEX Advanced Solutions portfolio boekt meer omzet image

De omzetgroei in constante valuta werd voornamelijk gedreven door onze Advanced Solutions-portfolio en snelgroeiende technologieën, gedeeltelijk gecompenseerd door een daling in het Endpoint Solutions-portfolio. De verschuiving in de productmix resulteerde in de presentatie van incrementele inkomsten op nettobasis, wat een negatieve invloed had op de omzetgroei van ongeveer 3%.

“Dankzij onze brede, best-in-class portefeuille en ons flexibele bedrijfsmodel konden we onze omzet in constante valuta laten groeien en de winstgevendheid en het aandeelhoudersrendement in het kwartaal vergroten. Onze teams voerden onze strategie goed uit, waarbij ze van de zwakkere vraag naar eindpuntproducten naar groeigebieden gingen, terwijl ze tegelijkertijd de marges vergrootten”, aldus Rich Hume, CEO van TD SYNNEX. "We zijn ervan overtuigd dat onze variabele kostenstructuur, gediversifieerde portefeuille en toewijding om te investeren in snelgroeiende technologieën ons de flexibiliteit bieden om ons aan te passen aan veranderingen in de marktomgeving."

Hoogtepunten van het eerste kwartaal van het boekjaar 2023

Noord- en Zuid-Amerika: de omzet bedroeg $ 8,6 miljard, een daling van 4,8% in vergelijking met het voorgaande fiscale eerste kwartaal. Bij constante wisselkoersen daalde de omzet met 4,2% in vergelijking met het voorgaande fiscale eerste kwartaal.

Europa: De omzet bedroeg $ 5,5 miljard, een daling van 1,1% in vergelijking met het voorgaande fiscale eerste kwartaal. Bij constante wisselkoersen steeg de omzet met 5,1% in vergelijking met het voorgaande fiscale eerste kwartaal.

Azië-Pacific en Japan: De omzet bedroeg $ 966 miljoen, een stijging van 18,4% vergeleken met het voorgaande fiscale eerste kwartaal. Bij constante wisselkoersen stegen de opbrengsten met 25,8% in vergelijking met het voorgaande fiscale eerste kwartaal.

Simac BW vierkant week 50 tm 52-2023 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!