Wouter Hoeffnagel - 30 maart 2023

Elliot Investment Management wil geen directieleden bij Salesforce nomineren

Elliot Investment Management gaat geen directieleden nomineren voor Salesforce. De investeringmaatschappij nam in januari een belang ter waarde van miljarden dollars in het bedrijf.

Elliot Investment Management wil geen directieleden bij Salesforce nomineren image

Dit is door Salesforce en Elliot Investment Management bekend gemaakt in een gezamenlijke verklaring. De partijen stellen dat zij hun 'productieve werkrelatie' willen voortzetten. Ook spreekt John Cohn, managing partner van Elliot, zijn respect uit voor Marc Benioff en het team van Salesforce. Cohn stelt onder de indruk te zijn van de inzet van Salesforce om winstgevende groei, verantwoordelijke kapitale opbrengsten en een ambitieuze plan voor het creëren van waarde voor aandeelhouders.

Winstmarges vergroten

Salesforce staat naar verluid al enige tijd onder druk om zijn winstmarges te vergroten, bleek eerder uit documenten die zijn ingezien door Business Insider. De marges van Salesforce bedragen momenteel zo'n 20,4%, wat het bedrijf wil vergroten tot 25%. Dit moeten de marges van Salesforce dichter bij de 40% marge die leidende spelers in de markt hanteren.

Benioff meldt: "Ik heb de afgelopen maanden enorm genoten van het leren kennen van Jesse en het Elliott-team, en ik ben Jesse dankbaar voor zijn bedachtzame en constructieve ideeën. Ik kijk ernaar uit om mijn relatie met Jesse en het Elliott-team voort te zetten.”

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!