Wouter Hoeffnagel - 07 april 2023

Remote benoemt Michiel Boere tot CFO

Remote, gespecialiseerd in het opzetten, beheren en ondersteunen van internationale, gedistribueerde personeelsbestanden, benoemt Michiel Boere (foto) tot Chief Financial Officer. Boere is verantwoordelijk voor de wereldwijde financiële strategie en activiteiten in de volgende groeifase.

Remote benoemt Michiel Boere tot CFO image

Boere maakt de overstap naar Remote van Uber, waar hij verschillende functies bekleedde en meest recentelijk Global CFO was voor UberEats. Daarnaast zit Boere ook in de raad van toezicht van de RAI Amsterdam en werkte hij eerder als CFO van Greetz. Alle Remote medewerkers werken vanuit een zelf gekozen locatie. Voor Boere is dat Amsterdam, en hij rapporteert rechtstreeks aan CEO Job van der Voort.

"Michiel past uitstekend bij ons als eerste CFO van Remote: hij brengt uitgebreide ervaring mee in het financieel leiden van snelgroeiende technologiebedrijven, evenals een persoonlijke betrokkenheid bij de missie van Remote om meer mensen van over de hele wereld in staat te stellen deel te nemen aan de wereldeconomie", aldus Job van der Voort, CEO en medeoprichter van Remote. "Zijn leiderschap zal van onschatbare waarde zijn bij het uitbouwen van Remote tot een bedrijf voor de lange termijn."

'Wereldwijd gedistribueerde bedrijven zijn de toekomst'

"Wereldwijd gedistribueerde bedrijven zijn de toekomst. Remote stelt de volgende generatie bedrijven in staat om internationaal te groeien op een manier die vier jaar geleden niet mogelijk was zonder vooraf veel kapitaal te investeren. Nu kan elk bedrijf concurreren op de wereldmarkt", aldus Boere. "Ik zie ernaar uit om bij Remote aan het werk te gaan tijdens deze periode van ongelooflijke groei. Ik wil een financiële functie opbouwen die het werk van Remote ondersteunt om meer bedrijven te helpen de voordelen van een wereldwijd verspreid personeelsbestand te realiseren."

Nu Boere in dienst treedt bij Remote, krijgt voormalig Senior Vice President Finance Pedro Monteiro de Barros de functie van General Manager Contractors. Met het oog op het feit dat het aantal contractanten op het Remote platform het afgelopen jaar wereldwijd meer dan verdubbeld is, zal Barros de volledige leiding krijgen over Remote's contractantenplatform en zich richten op het uitbreiden van Remote's bereik en leiderschap binnen de markt.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!