Martijn Kregting - 13 april 2023

OpenAI biedt beloning voor vinden kwetsbaarheden in ChatGPT

OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT, biedt tot 20.000 dollar aan gebruikers die kwetsbaarheden melden in de kunstmatige-intelligentiesystemen die de basis onder de chatbot-toepassing vormen. Het OpenAI Bug Bounty-programma, dat afgelopen dinsdag live ging, biedt beloningen aan mensen op basis van de ernst van de bugs die ze melden, vanaf 200 per kwetsbaarheid. Tech-bedrijven gebruiken vaak bug bounty-programma's om programmeurs en ethische hackers aan te moedigen bugs in hun softwaresystemen te melden.

OpenAI biedt beloning voor vinden kwetsbaarheden in ChatGPT image

Volgens details op bug bounty-platform Bugcrowd, opgemerkt door Reuters, heeft OpenAI onderzoekers uitgenodigd om bepaalde functionaliteiten te bekijken van ChatGPT en van het raamwerk dat bepaalt hoe OpenAI-systemen communiceren en gegevens delen met applicaties van derden. Het bounty-programma omvat niet het vinden van onjuiste of schadelijke inhoud die is geproduceerd door OpenAI-systemen.

Het besluit volgt kort nadat ChatGPT in Italië werd verboden wegens een vermoedelijke schending van privacyregels. Dit heeft regelgevers in andere Europese landen ertoe aangezet om zogeheten generatieve AI-diensten nauwkeuriger te bestuderen. Ook in de VS onderzoeken toezichthouders wat mogelijkheden zijn voor een regulerend raamwerk op onder meer ethisch en juridisch gebied.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!