Hans Steeman - 19 april 2023

Finout maakt kosten uit de cloud inzichtelijk

Finout biedt FinOPS als een SaaS-service dat bedrijven helpt bij het inzichtelijk maken van de kosten van SaaS-diensten

Finout maakt kosten uit de cloud inzichtelijk image

Het is zo verleidelijk, met een managed service in de cloud is het eenvoudig om te schakelen. Naar behoefte kunnen diensten aan- en uitgezet worden en het volume op- of afgeschaald.

De cloud-provider stuurt maandelijks de geconsolideerde rekening en dan begint het grote uitzoeken. Kosten nemen toe en niemand weet eigenlijk waarom. Hoe kunnen afnemers en afdelingen de juiste rekening krijgen als niet inzichtelijk is welke kosten ze met een dienst maken. Immers de prijs naar de klant is dan wel helder, maar de kostprijs voor de serviceprovider is in nevelen gehuld.

CEO Roi Ravhon en CPO Asaf Liveanu (foto) van het Israëlische Finout konden Dutch IT channel tijdens een recente IT Press Tour probleemloos bijpraten in hun kantoor in Tel Aviv. Ze hebben er bij Finout een missie van gemaakt om bedrijven te helpen bij het inzichtelijk maken van de kosten van SaaS-diensten. Samenvattend: FinOPS als een SaaS-service.

Het verhaal achter Finout's is dat ondernemers services nodig hebben die het wespennest van de cloud-native diensten qua facturering begrijpen. Alleen zo kunnen de financiële afdelingen de cloud kosten voorspelbaar en beheersbaar houden, zodat ze tijdig kunnen ingrijpen om de juiste maatregelen te nemen wanneer kosten te ver oplopen. Wordt niet streng op de verbruiken gelet, dan zijn grote en onbegrijpelijke fluctuaties in de kosten te verwachten. Een bedrijf dreigt dan qua financiën onbestuurbaar te worden.

Door: Hans Steeman

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!