Wouter Hoeffnagel - 18 april 2023

Cybercriminelen: Tien terabyte aan data gestolen van WD

Cybercriminelen claimen 10 terabyte aan data te hebben gestolen van storage-fabrikant Western Digital (WD). Het gaat naar verluid onder meer om klantgegevens. De aanvallers eisen 10 miljoen dollar en dreigen tot publicatie van de gestolen data over te gaan indien het bedrijf niet tot betaling overgaat.

Cybercriminelen: Tien terabyte aan data gestolen van WD image

TechCrunch is in contact gekomen met de aanvallers. Een van de aanvallers meldt aan de website uit dat de groep digitale handtekeningen van WD heeft vervalst. Hoe zij het netwerk van WD wisten binnen te dringen laat de aanvaller in het midden.

Tien miljoen dollar aan losgeld

De groep stelt zo'n 10 terabyte aan data te hebben gestolen en claimt onder meer veel klantgegevens in handen te hebben. De aanvallers eisen 10 miljoen dollar aan losgeld. In ruil voor de betaling beloven de cybercriminelen de gestolen informatie niet te publiceren, en daarnaast WD informatie te verschaffen om herhaling te voorkomen. Ook meldt de aanvaller dat WD niet bewust is gekozen. De groep zou zijn doelwitten willekeurig uitkiezen.

WD meldde eerder deze maand al een cyberaanval te onderzoeken. Onder meer de online diensten rond My Cloud en My Cloud Home, Home Duo, OS 5, SandDisk idi en SanDisk Ixpand Wireless Charger waren tijdelijk onbeschikbaar. WD maakte toen al bekend dat de aanvallers data hadden buitgemaakt.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!