Witold Kepinski - 18 april 2023

Glaspoort bundelt krachten met TINC-participatie GlasDraad

Glaspoort bundelt krachten met TINC-participatie GlasDraad image

Glaspoort, een samenwerkingsverband tussen KPN en ABP kondigt de samenwerking aan met glasvezelbedrijf GlasDraad, beiden actief in de uitrol van glasvezelnetwerken in Nederland. Financiële details van de transactie worden niet bekendgemaakt. De transactie is onderhevig aan gebruikelijke opschortende voorwaarden waaronder goedkeuring door de Nederlandse mededingingsautoriteit.

GlasDraad is onderdeel van TINC, de infrastructuurinvesteerder genoteerd op Euronext Brussel. GlasDraad en Glaspoort bundelen hun krachten om Nederland nog sneller te voorzien van razendsnel internet via glasvezel. De activiteiten van beide bedrijven sluiten naadloos op elkaar aan, waarbij GlasDraad voornamelijk actief is in buitengebieden en Glaspoort in kleinere gemeenten, dorpen en op bedrijventerreinen. Als onderdeel van deze samenwerking neemt Glaspoort een 50% deelneming in GlasDraad, met de mogelijkheid om op termijn GlasDraad volledig te verwerven. Samen zullen TINC en Glaspoort extra investeren in de ontwikkelcapaciteit van GlasDraad waardoor de gezamenlijke uitrolambitie wordt gerealiseerd. Goed nieuws voor de digitalisering van Nederland.

Door de samenwerking wordt ook de expertise van Glaspoort en GlasDraad gebundeld en kunnen klanten nog beter en op basis van de nieuwste en beste technologieën bediend worden. Op het ‘open netwerk’ van beide bedrijven blijven ook in de toekomst alle telecom aanbieders welkom. Dit betekent een enorme stap vooruit voor de internetervaring en keuzevrijheid van Nederlandse huishoudens en bedrijven.

"Glasdraad en Glaspoort liggen qua naam al dicht bij elkaar, maar door deze samenwerking bundelen we ook onze krachten op het gebied van uitrol en dienstenaanbod. We kunnen Nederland nu nog sneller voorzien van razendsnel en duurzaam internet”, zegt Ferry Niers, CFO van Glaspoort. “We zijn enorm trots om samen te werken met een ervaren partij als Glasdraad. Met deze combinatie zijn we in staat om nog meer huishoudens en bedrijven in Nederland aan te sluiten op het meest duurzame internet, waarmee zij klaar zijn voor de toekomst.”

“Bij GlasDraad brengen we sinds 2017 glasvezel naar (buiten)gebieden waar andere partijen dat niet doen. Hierbij werken we intensief samen met lokale stakeholders. De samenwerking met Glaspoort is een belangrijke stap om ons glasvezelnetwerk in nog meer gebieden uit te rollen. Ik kijk uit naar een goede samenwerking en verheug mij om hieraan met het GlasDraad team invulling te geven.” - Pieter Van Grunsven, Algemeen Directeur GlasDraad.

“Het TINC initiatief GlasDraad draagt sinds 2017 bij aan de verglazing van Nederland. Met de strategische keuze om nu de handen in elkaar te slaan met ervaren partners KPN en APG – verenigd in hun joint-venture Glaspoort – zijn we samen klaar om verder te investeren in de digitalisering van Nederland.” - Arnoud De Ridder, Directeur Digitale Infrastructuur TINC.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!