Wouter Hoeffnagel - 18 april 2023

OpenAI is nog niet bezig met trainen van GPT-5

OpenAI is nog niet begonnen met het trainen van een vijfde versie van zijn generatieve AI-technologie GPT. Het wil zich de komende tijd richten op het verder verfijnen van het huidige GPT-4 model.

OpenAI is nog niet bezig met trainen van GPT-5 image

Dit is door OpenAI-topman Sam Altman bekend gemaakt tijdens een gesprek op een event van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) met computerwetenschapper Lex Fridman, waarover onder meer The Register bericht. In het gesprek ging Altman onder meer in op een recente open brief die oproept tot het pauzeren van de ontwikkeling van AI-modellen groter dan GPT-4 voor een periode van zes maanden.

'Technische nuances ontbreken'

Altman stelt dat deze open brief 'technische nuances' mist. Ook wijst de topman erop dat in een vroege versie van de brief geclaimd werd dat OpenAI bezig is met de ontwikkeling van GPT-5. Altman benadrukt dat dit niet het geval is, en het bedrijf juist GPT-4 verder wil verfijnen en veiligheidsproblemen wil adresseren.

Tegelijkertijd meldt Altman ook delen van de open brief juist te ondersteunen. Het gaat dan onder meer om het belang zeker te stellen dat AI-modellen veilig zijn en in lijn zijn met menselijke waarden.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!