Witold Kepinski - 19 april 2023

PHI DATA betreedt met Simac Phi Data de Nederlandse markt

Smart Edge solution integrator Phi Data, gespecialiseerd in de digitalisering van logistieke bedrijfsprocessen, breidt uit naar Nederland. In nauwe samenwerking met moederbedrijf Simac zet het een eigen Nederlandse organisatie op, Simac Phi Data. De nieuwe entiteit wordt geleid door sectorspecialist Akko van Wijk (foto).

PHI DATA betreedt met Simac Phi Data de Nederlandse markt image

PHI DATA helpt bedrijven in hun digitale transformatie met een brede waaier aan Smart Edge-oplossingen voor de logistieke keten, de werkvloer en buitendiensten. De oplossingen steunen op SaaS-gebaseerde software en maken gebruik van technologieën als automatische identificatie, mobile computing, label printing, real-time lokalisering en condition monitoring. Daarbij maakt PHI DATA gebruik van innovatieve technologieën die hun waarde al in de praktijk bewezen hebben.

Samenwerking

Het van oorsprong Belgische PHI DATA maakt sinds december 2020 deel uit van de Simac-familie, toen Simac Techniek NV een meerderheidsaandeel nam in PHI DATA. Samenwerken met Simac is voor PHI DATA CEO Guy Couder niet meer dan logisch: “Simac heeft veel ervaring in de sectoren waar wij ook op mikken, met name retail, industrie, transport en logistiek en healthcare. Via Simac kunnen we makkelijk in contact komen met een groot aantal potentiële klanten.” Dat verklaart ook waarom PHI DATA de Simac-merknaam aan zijn naam toevoegt voor de Nederlandse markt.

Ondersteuning vanuit België

De komende maanden wil Simac Phi Data het Nederlandse team verder uitbouwen met zowel sales-, presales- als technische support-mensen. “Het is altijd onze ambitie geweest meer aanwezig te zijn in Nederland,” zegt Couder. Vanuit België brengt Simac Phi Data 40 jaar ervaring mee in goods & asset management en IoT. Het Belgische hoofdkantoor zal voor Simac Phi Data fungeren als expertisecentrum en biedt tevens backoffice-ondersteuning.

Ruime ervaring

Simac Phi Data wordt geleid door Akko van Wijk. Van Wijk is al sinds 1996 actief in de markt van AutoID-systemen en kent de retail en de logistieke sector door en door. Hij werkte lange tijd bij Honeywell, één van de business partners van zowel Simac als PHI DATA. “Simac Phi Data kan terugvallen op het brede aanbod aan hardware, software en diensten van PHI DATA,” zegt Van Wijk. “Al houden we uiteraard rekening met de specifieke behoeften van de Nederlandse markt.”

“Door de toevoeging van Simac Phi Data zijn we nu in de hele Benelux actief. Dat is een eerste stap richting verdere internationalisering,” besluit Couder ambitieus.

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!