Witold Kepinski - 25 april 2023

AlgoSec neemt cloud security specialist Prevasio over

AlgoSec, een speler op het gebied van cyberbeveiliging in het beveiligen van applicatieconnectiviteit, heeft aangekondigd dat het Prevasio heeft overgenomen, een SaaS cloud-native applicatiebeschermingsplatform (CNAPP) met een agentless cloud security postuurbeheer (CSPM ) platform, antimalwarescan, kwetsbaarheidsbeoordeling en dynamische analyse voor containers.

AlgoSec neemt cloud security specialist Prevasio over image

Terwijl applicaties snel naar de cloud migreren, worden beveiligingsteams overspoeld met waarschuwingen. Deze teams worstelen met het detecteren en prioriteren van risico's via de native beveiligingscontroles van cloudproviders, vooral in multi-cloudomgevingen. Bovendien hebben beveiligingsteams moeite om oplossingen te vinden die aan hun budgettaire beperkingen voldoen. Om aan deze behoefte te voldoen, zal AlgoSec de Prevasio-oplossing tegen aantrekkelijke prijzen aanbieden aan nieuwe klanten, evenals aan de bestaande 1.800 blue chip enterprise-organisaties die ze momenteel bedienen, waardoor ze hun cloud security kosten kunnen verlagen.

De gebruiksvriendelijke, kosteneffectieve SaaS-oplossing van Prevasio is ontworpen om de beveiligingshouding voor alle cloudactiva, inclusief containers, te verbeteren. De oplossing biedt meer inzicht in beveiligingsproblemen en nalevingslacunes, waardoor de cloudoperaties en beveiligingsteams risico's kunnen prioriteren en kunnen voldoen aan CIS-benchmarks.

Klanten van Prevasio hebben met succes de administratietijd verkort en operationele kostenbesparingen gerealiseerd, zelfs binnen kleine teams, binnen enkele dagen na operationalisering.

Door gebruik te maken van gepatenteerde technologie die is ontwikkeld door SRI International, een van 's werelds grootste onderzoeksinstituten en de ontwikkelaar van Siri en vele andere toonaangevende technologieën, omvatten de belangrijkste mogelijkheden van Prevasio:

  • Analyse van alle activa in AWS, Azure en Google Cloud, met een uniform beeld in één enkel venster
  • Geprioriteerd risico volgens CIS-benchmarks, HIPPA- en PCI-voorschriften
  • Razendsnelle statische en dynamische scans van containers op kwetsbaarheden zonder agent
  • Beoordeling en detectie van cyberbeveiligingsbedreigingen
  • Onmiddellijke verbinding met AWS-, Azure- of Google Cloud-accounts zonder installatie of implementatie

Bovendien zal AlgoSec SRI-mogelijkheden voor kunstmatige intelligentie (AI) integreren in de Prevasio-oplossing.

“Applicaties zijn de levensader van organisaties. Als zodanig hebben onze klanten een dringende behoefte om de connectiviteit van die applicaties in cloud- en hybride domeinen effectief te beveiligen om onaangename verrassingen te voorkomen. Met Prevasio kunnen organisaties nu vol vertrouwen hun cloud-native applicaties beveiligen om de wendbaarheid van de organisatie te vergroten en de beveiligingshouding te verstevigen”, aldus Yuval Baron, CEO van AlgoSec.

Klik hier voor een gratis proefversie van de Prevasio-oplossing .

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!