Witold Kepinski - 02 mei 2023

Microsoft Windows 10 krijgt geen functie-updates meer

Microsoft Windows 10 krijgt geen functie-updates meer. Dit meldt het bedrijf in een Windows client roadmap update dat consumenten en organisaties helpt bij het plannen van hun Windows release activiteiten.

Microsoft Windows 10 krijgt geen functie-updates meer image

Microsoft belicht in een blog nieuwste versie van Windows 10 en deelde meer over het tijdsbestek voor de volgende Long-Term Servicing Channel (LTSC)-release van Windows 11.

Levenscyclus van ondersteuning voor Windows 10

Zoals gedocumenteerd op de levenscycluspagina's van Windows 10 Enterprise en Education en Windows 10 Home en Pro, wordt de ondersteuning voor Windows 10 op 14 oktober 2025 beëindigd. De huidige versie, 22H2, wordt de definitieve versie van Windows 10 en alle edities blijven ondersteunen met maandelijkse releases van beveiligingsupdates tot die datum. Bestaande LTSC-releases blijven na die datum updates ontvangen op basis van hun specifieke levenscyclus.

Microsoft raadt gebruikers ten zeerste aan om nu over te stappen naar Windows 11, aangezien er geen aanvullende Windows 10-functie-updates zullen zijn: "Als u en/of uw organisatie voorlopig op Windows 10 moet blijven werken, update dan naar Windows 10, versie 22H2 om tot 14 oktober 2025 maandelijkse beveiligingsupdates te blijven ontvangen. Zie hoe u dit snel kunt doen via een onderhoudsvrijgavepakket in Hoe om de Windows 10 2022-update te downloaden."

De definitieve einddatum van de ondersteuning voor Windows 10 verandert niet met deze aankondiging; deze data zijn te vinden op de Windows 10 Lifecycle- pagina.

Windows 11 LTSC

Het is volgens Microsoft belangrijk dat organisaties voldoende tijd hebben om plannen te maken voor de adoptie van Windows 11. Vandaag kondigen we aan dat de volgende Windows LTSC-releases beschikbaar zullen zijn in de tweede helft van 2024: Windows 11 Enterprise LTSC en Windows 11 IoT Enterprise LTSC.

Aanbeveling

Als de gebruiker wacht op een Windows 11 LTSC-release, dan kan die beginnen met het plannen en testen van applicaties en hardware op de huidige GA-kanaalrelease, Windows 11, versie 22H2. Bekijk App Confidence voor meer tips over het testen van applicaties.


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!