Witold Kepinski - 04 mei 2023

Avaya verlaat Chapter 11 proces met nieuw kapitaalstructuur

Avaya, speler op het gebied van oplossingen voor klantervaringen, heeft aangekondigd dat het zijn financiële herstructurering met succes heeft afgerond en uit het Chapter 11-proces is gekomen met een op groei gerichte kapitaalstructuur die ongeveer 650 miljoen dollar aan liquiditeit.

Avaya verlaat Chapter 11 proces met nieuw kapitaalstructuur image


Deze mijlpaal voltooit een kritieke stap in de bedrijfstransformatie van het bedrijf, aldus Alan Masarek, Chief Executive Officer van Avaya: “Vandaag slaan we de pagina om en gaan een nieuwe toekomst in voor Avaya, onze mensen en onze klanten. We zijn verheugd om het harde werk dat we in onze bedrijfstransformatie hebben gestoken volledig te realiseren. We gaan door met aanzienlijke financiële middelen om investeringen in onze portefeuille te versnellen terwijl we innovatie zonder onderbreking blijven leveren aan onze klanten. Onze klanten bevinden zich in verschillende stadia van hun cloudreis. Ze willen bewegen in een tempo dat voldoet aan hun zakelijke behoeften - en op een manier die hen in staat stelt geavanceerde functionaliteit toe te passen zonder bedrijfsonderbreking. Avaya's nieuwe, gestroomlijnde roadmap voor producten is met opzet ontworpen om precies dit te doen, met input van onze klanten over de mogelijkheden die voor hen het meest betekenisvol zijn. In een tijd waarin innovatie nog nooit zo belangrijk is geweest voor het succes van een organisatie, zijn we er trots op een antwoord te zijn op de meest dringende uitdagingen van onze klanten.”

Avaya is volgens Masarek gefocust op het voortbouwen op haar iconische merk, wereldwijde klantvoetafdruk en enorm partnerecosysteem om innovatie te leveren zonder verstoring op wereldwijde schaal. De investeringen in productinnovatie van het bedrijf zullen gericht blijven op het Avaya Experience Platform, dat organisaties in staat stelt hun klantervaringsmogelijkheden via talloze communicatiekanalen te verbeteren. Sinds het begin van het jaar heeft het bedrijf meer dan 150 nieuwe productfuncties en -verbeteringen in zijn portfolio uitgerold en Avaya Enterprise Cloud gelanceerd, een speciaal exemplaar van Avaya's belangrijkste softwareoplossingen voor contactcenters, samenwerking en geïntegreerde communicatie voor grote ondernemingen. Avaya blijft klaar om te profiteren van het momentum van productontwikkeling en in te spelen op de huidige en toekomstige behoeften van haar klanten.

Masarek vervolgt: “We zijn ook verheugd een nieuwe raad van bestuur te verwelkomen met uitgebreide ervaring op het gebied van leiderschap in de sector en op financieel gebied, die Avaya zal helpen een nieuw tijdperk van groei en operationele uitmuntendheid in te luiden. Onze nieuwe bestuursleden brengen tientallen jaren relevante expertise, inzichten en vaardigheden mee om Avaya te ondersteunen terwijl we investeren in het stimuleren van de volgende golf van innovatie in bedrijfscommunicatie en het bieden van echte omnichannel klantervaringsoplossingen aan onze klanten en partners.”

De raad van bestuur van Avaya bestaat nu uit negen directeuren, waaronder:

  • Alan Masarek is een innovator in de branche met meer dan 30 jaar ervaring in het leiden van bedrijven op het gebied van communicatie, informatietechnologie en zakelijke dienstverlening.
  • Patrick Bartels, Managing Member van Redan Advisors, LLC, heeft meer dan 20 jaar ervaring in het creëren van waarde voor stakeholders van private en publieke bedrijven door middel van governance, afstemming van incentives, managementevaluatie, financiën, kapitaalmarkten en fusies en overnames.
  • Patrick Dennis, Chief Executive Officer van ExtraHop, heeft bijna 25 jaar ervaring in het leiden van snelgroeiende publieke en private bedrijven in de software- en informatietechnologie-industrie, onder meer als CEO van Alvaria en Guidance Software en in leidinggevende functies bij EMC en Oracle.
  • Robert Kalsow-Ramos, Partner in Private Equity bij Apollo Global Management, Inc., is een ervaren investeringsprofessional met diepgaande expertise in de technologie- en dienstensectoren en een succesvolle staat van dienst in het werken met managementteams om groei, innovatie en waardecreatie voor belanghebbenden te stimuleren .
  • Marylou Maco, recentelijk Executive Vice President, Worldwide Sales and Field Operations bij Genesys, brengt drie decennia ervaring en expertise in de branche mee in het genereren van inkomsten en het vergroten van het marktaandeel in bedrijfssoftware, cloudservices en netwerkcomputing voor wereldwijde organisaties.
  • Aaron Miller, Partner in Private Equity bij Apollo Global Management, Inc. en hoofd van Apollo Portfolio Performance Solutions, brengt drie decennia operationele expertise mee die succesvolle bedrijfstransformaties in verschillende sectoren stimuleert.
  • Donald E. Morgan, III CFA, Chief Investment Officer, Managing Partner en Portfolio Manager bij Brigade Capital Management, LP, was medeoprichter van het bedrijf in 2006 en heeft een belangrijke rol gespeeld bij het stimuleren van de groei van het bedrijf, dat ongeveer $ 26 miljard aan beheerd vermogen heeft .
  • Tod Nielsen, meest recentelijk President en Chief Executive Officer van TalkWalker, is een veteraan in de branche met tientallen jaren leiderschapservaring in het verbinden van klanten met SaaS- en softwareplatforms, onder meer in uitvoerende functies bij Salesforce, VMWare, Heroku, Oracle en Microsoft.
  • Jacqueline Woods, Chief Marketing Officer bij Teradata, is een technologie- en marketingmanager met een sterke staat van dienst in het leiden van bedrijfstransformaties en het laten groeien van succesvolle bedrijven door klantervaringen te verrijken.

De heer Masarek voegde hieraan toe: "Ik waardeer de sterke steun die onze investeerders tijdens dit proces hebben getoond, en ik dank onze klanten, partners, teamleden en andere belanghebbenden voor hun niet-aflatende inzet en vertrouwen in Avaya."

adviseurs

Kirkland & Ellis LLP diende als juridisch adviseur van Avaya, Evercore Group LLC diende als financieel adviseur en AlixPartners, LLP diende als herstructureringsadviseur.

Akin Gump Strauss Hauer & Feld LLP, Centerview Partners LLC en Alvarez & Marsal LLP waren respectievelijk juridisch adviseur, investeringsbankier en financieel adviseur voor een ad-hocgroep van Avaya's eerste pandrechtverstrekkers. Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison LLP dienden als juridisch adviseur en FTI Consulting, Inc. diende als financieel adviseur van een ad-hocgroep van Avaya's eerste pandrechtverstrekkers. Debevoise & Plimpton LLP trad op als juridisch adviseur van bepaalde houders van Avaya's beveiligde verwisselbare obligaties.

SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023 SLTN Vierkant
Axians MAESTRO BN start 28-9 tm 28-10

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!