Witold Kepinski - 05 mei 2023

ServiceNow en Hugging Face brengen StarCoder uit

ServiceNow en Hugging Face brengen StarCoder uit, verantwoord ontwikkelde open-access LLM voor genereren code

ServiceNow en Hugging Face brengen StarCoder uit image

ServiceNow heeft de release aangekondigd van één van ’s werelds meest verantwoord ontwikkelde en best presterende open-access large language model (LLM) voor het genereren van code.  Onder leiding van ServiceNow Research en Hugging Face, maakt de open-access, open-science en open-governance StarCoder LLM met 15 miljard parameters generatieve AI transparanter en toegankelijker om verantwoorde innovatie op schaal mogelijk te maken.

Het StarCoder-model is ontworpen om het speelveld gelijk te trekken, zodat ontwikkelaars van organisaties van elke omvang de kracht van generatieve AI kunnen benutten en de zakelijke impact van automatisering kunnen maximaliseren met de juiste governance-, veiligheids- en nalevingsprotocollen. Deze nieuwe LLM markeert de volgende belangrijke mijlpaal in het BigCode-project , een ambitieus initiatief om state-of-the-art AI-systemen voor code op een open en verantwoorde manier te ontwikkelen met de steun van de open-wetenschappelijke AI-onderzoeksgemeenschap.

"De samenwerking van ServiceNow met Hugging Face breidt onze langdurige toewijding aan AI-uitmuntendheid uit", zegt Harm de Vries, hoofd van het Large Language Model Lab bij ServiceNow Research en co-leider van BigCode. "Nieuwe, verantwoorde AI-praktijken om grote taalmodellen te trainen en te delen zijn essentieel om ervoor te zorgen dat de juiste protocollen, beveiligingen en toegestane licenties aanwezig zijn voor onze klanten, en StarCoder maakt dit mogelijk."

"De gezamenlijke inspanningen onder leiding van Hugging Face en ServiceNow maken de release mogelijk van krachtige basismodellen die de community in staat stellen om een ​​breed scala aan applicaties efficiënter te bouwen dan een enkel bedrijf zou kunnen bedenken", zegt Leandro von Werra, machine learning engineer bij Hugging Gezicht en co-lead van BigCode. "Dit streven is een bewijs van het potentieel van open-source terwijl we werken aan het democratiseren van AI."

StarCoder is getraind met een biljoen tokens van permissief gelicentieerde broncode die meer dan 80 programmeertalen uit BigCode's The Stack v1.2-dataset bestrijkt. -werkstroom. Hiermee geeft StarCoder professionele software-engineers de kracht om de meest complexe programmeeruitdagingen aan te pakken en stellen burgerontwikkelaars in staat om nieuwe software te bouwen, ongeacht hun technische bekwaamheid, waardoor AI-innovatie op grote schaal wordt versneld. Het model wordt vrijgegeven met open toegang op de Code Open RAIL-M-licentie om royaltyvrije distributie mogelijk te maken. In tegenstelling tot traditionele open-sourcesoftware die wordt uitgebracht zonder gebruiksbeperkingen, geeft BigCode het model vrij met een verantwoorde AI-modellicentiedat omvat use case-beperkingen die van toepassing zijn op wijzigingen van het model, en toepassingen die het model gebruiken - bijvoorbeeld om te voorkomen dat de modellen worden gebruikt om schadelijke code te genereren of te verspreiden om elektronische systemen te beschadigen. Ondersteunende code is open source op GitHub van het BigCode-project .

ServiceNow Research en Hugging Face, dat werkt aan enkele van 's werelds grootste AI- en LLM-initiatieven, lanceerden het gezamenlijke BigCode-project in september 2022. Het project blijft werken als een open wetenschappelijke samenwerking, aangezien de twee bedrijven de collectieve denkkracht en middelen benutten van de open-sourcegemeenschap via BigCode-werkgroepen, taskforces en bijeenkomsten.

Door middel van partnerschappen met toonaangevende onderzoeksorganisaties zoals Hugging Face, stimuleert ServiceNow de ontwikkeling van geavanceerde generatieve AI met maatschappelijk verantwoorde bijdragen aan de AI-onderzoeks- en ontwikkelingsgemeenschap. Dit omvat de samenwerking van het bedrijf met Mila, het Quebec AI Institute , om de eisen van geavanceerd AI-onderzoek te overbruggen. De Mila-samenwerking zal de banden met de academische wereld versterken door de bredere onderzoeksgemeenschap te voorzien van enterprise AI-ervaring. ServiceNow blijft ook intern investeren in AI-onderzoek en -ontwikkeling om door AI aangedreven ervaringen te bouwen die betrouwbaar en veilig zijn en waarop gebruikers kunnen vertrouwen.

Naast belangrijke partnerschappen en samenwerkingsverbanden, integreert ServiceNow continu enterprise AI-mogelijkheden in het Now Platform om zijn missie te vervullen om 's werelds meest intelligente platform voor end-to-end digitale transformatie te zijn. Alleen al in de afgelopen drie jaar heeft ServiceNow zijn portfolio uitgebreid met verschillende opmerkelijke AI-acquisities, waaronder Attivio , Element AI en Hitch Works , waardoor praktische, speciaal gebouwde AI-mogelijkheden naar het Now Platform worden gebracht. Onlangs introduceerde ServiceNow nieuwe op AI gebaseerde tools binnen de Now Platform Utah-release om organisaties te helpen de efficiëntie te maximaliseren, de ROI te versnellen en meer vereenvoudigde, verbonden ervaringen te creëren.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!