Redactie - 11 december 2012

Accenture onderhoudt TV-diensten KPN


KPN heeft Accenture ingeschakeld voor de ontwikkeling en het onderhoud van zijn tv-aanbod. Deze diensten zijn gebaseerd op de Accenture Video Solution. Financiële details van de overeenkomst zijn niet bekend gemaakt.

Accenture gaat de prestaties van KPN Interactieve TV verbeteren en deze diensten beschikbaar maken voor verschillende apparaten (tv, tablet en smartphone). De nieuwe geïntegreerde oplossing is een uitbreiding op de bestaande iTV en iTV online diensten die KPN op de Nederlandse markt aanbiedt.

De iTV Online Services van KPN gebruiken het KPN Content Delivery Network (CDN) voor content streaming. Dit netwerk biedt diverse business-to-business- en consumentendiensten op basis van de nieuwste technologie en voldoet aan de strengste netwerkeisen. Hierdoor krijgen KPN-klanten een betere beeldstabiliteit en optimale streaming services, aldus de twee partners.

Op basis van de videosoftware en services van Accenture biedt KPN haar klanten multiscreen video-ervaring, remote recording en ‘catch up’ tv voor on demand video. Daarnaast zorgt adaptive streaming voor consistente beeldkwaliteit. Om de gebruikerservaring van KPN-abonnees verder te verbeteren, gaat Accenture ook nieuwe opties en services ontwikkelen, aldus KPN.

Door: Witold Kepinski


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!