Redactie - 27 maart 2013

IBM Business Partner Aprycus biedt Flexible Smart Storage Solution

IBM Business Partner Aprycus introduceert de Flexible Smart Storage Solution, die storage-infrastructuren efficiënter en goedkoper invult dan vandaag de dag gebruikelijk is aldus Aprycus.

“Wij zagen dat veel traditionele datacentra niet efficiënt zijn ingericht. Om onze klanten te kunnen voorzien van een merkonafhankelijke storage-oplossing die wel efficiënt, snel, schaalbaar en betaalbaar is, hebben wij de Flexible Smart Storage Solution geïntroduceerd”, vertelt Bertram le Duc (foto), directeur van Aprycus. “Deze nieuwe storage-oplossing neemt alle beperkingen van de traditionele modellen weg.”

Beperkingen van traditionele datacentra Op het gebied van opslagcapaciteit en performance laten de huidige datacentra nog wat te wensen over, vindt le Duc. “Nu wordt er bij datacentra vooraf bepaald hoeveel opslagcapaciteit er per applicatieserver of omgeving nodig is. Deze opslagcapaciteit wordt dan rechtstreeks aangesloten op de applicatieserver of een SAN. Daarnaast wordt, om de beschikbaarheid van data te verhogen, vaak gekozen voor een dual datacenter. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een datareplica die uitsluitend aanwezig is om de beschikbaarheid van de applicatie te verhogen. Hierdoor wordt slechts vijftig procent van de totale opslagcapaciteit en aanwezige performance gebruikt voor productiedoeleinden.”

Flexible Smart Storage Solution De nieuwe storage-oplossing van Aprycus ondervangt dit probleem. “De virtualisatietechnieken zijn niet langer gebonden aan de storage unit, maar kunnen worden uitgevoerd in een zogenaamde Flexible Smart Storage-softwarelaag. Binnen deze laag kunnen onder andere mirroring, flashcopy en vele andere functies worden uitgevoerd.” Het gevolg hiervan is dat - in het geval van een dual datacenter (of meer) - de opslagcapaciteit die verdeeld is over de locaties, door de FSS-softwarelaag als één groot device wordt gezien en aangesproken. Dat betekent dat wel zeventig tot tachtig procent van de aanwezige opslagcapaciteit kan worden gebruikt, in plaats van vijftig procent in het traditionele model. Een ingebouwde beveiligingsfunctie zorgt ervoor dat, in geval van uitval van een locatie, alle beschikbare gegevens aanspreekbaar blijven. Bovendien kunnen extra hardware-devices online en tijdens normaal operationeel gebruik toegevoegd, vervangen of verwijderd worden. Le Duc: “Een oplossing als deze kan niet zonder een flexibel smart datacenternetwerk; ook dat is een belangrijk onderdeel van het geheel.”

Een groot voordeel van deze nieuwe cloud-oplossing van Aprycus is de prijs-kwaliteitverhouding. Door de hoge utilization, het gebruik van midrange-componenten, lagere licentiekosten en lager stroomverbruik kan de prijs van de Flexible Smart Storage Solution tot vijftig procent per GB lager uitkomen dan de prijs per GB in het traditionele model, zo beweert Le Duc: “Bedrijven maken met de Flexible Smart Storage Solution gebruik van alle eigenschappen van een Enterprise Storage-oplossing, maar tegen een veel lagere, midrange-prijs.”

Door: Redactie  


Comstor BW 5 dec tm 10 dec 2023 SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!