Redactie - 24 september 2012

Emerson Network Power introduceert Energy Logic 2.0 en de Cascading Savings Calculator


Emerson Network Power, leverancier voor het optimaliseren van de beschikbaarheid, capaciteit en efficiëntie van bedrijfskritische infrastructuren, introduceert Energy Logic 2.0. Dit e-book bevat tien strategieën voor leveranciers, waarmee zij het energieverbruik van het datacenter met maximaal 74 procent kunnen verlagen.

De Energy Logic-benadering in het e-book is een nieuwe versie van de originele Energy Logic, die in 2007 is uitgebracht. Het is een verzameling van de technologische ontwikkelingen en best practices van de afgelopen vijf jaar. Het bedrijf lanceert verder de Energy Logic 2.0 Cascading Savings Calculator, een online programma waarmee datacenterbeheerders berekenen hoeveel energie ze kunnen besparen met het toepassen van de Energy Logic-strategieën.

Door de integratie van nieuwe technologieën en best practices laat Energy Logic 2.0 zien hoe het energieverbruik van een ruim 450 m² groot datacenter via beschikbare technologieën met maximaal 74 procent is te verlagen. Dit door gebruik te maken van het cascade-effect, de hoeksteen van de Energy Logic-benadering.

Het cascade-effect geeft aan hoe besparingen in IT-onderdelen doorwerken en toenemen in de ondersteunende systemen. Hieruit ontstaat een algemene benadering die gericht is op het optimaliseren van de efficiëntie van essentiële IT-systemen, zodat maximale besparingen zijn te bereiken. In een datacenter met een Power Usage Effectiveness (PUE) van 1,9 leidt een besparing van 1 W bij de serverprocessor tot een besparing van 2,84 W op het niveau van de faciliteit. Bij hogere PUE's zijn de besparingen nog groter, zo beweert Emerson.

 

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!