Redactie - 21 maart 2013

Fujitsu verdubbelt storage capaciteit ETERNUS LT tapesystemen met LTO-6


Fujitsu kondigt nieuwe ETERNUS LT tapesystemen aan die met maximale snelheid en capaciteit een backup of gearchiveerde gegevens ophalen. Dit tegen lagere kosten dan bij het gebruik van schijfopslag, zo beweert Fujitsu.

De verdubbelde capaciteit is mogelijk dankzij de ondersteuning van de nieuwste generatie van de Linear Tape-Open technologie, LTO-6. Bedrijven blijven profiteren van de voordelen van de veiligheid van tape als opslagmedium, aangezien dit offline opslag betreft. Omdat tape geen opslaglimiet kent is tape vaak een meer flexibele en voordeliger keuze voor het MKB, zo beweert Fujitsu.

De ETERNUS LT tapesystemen bieden geautomatiseerd en remote beheer. Dit zorgt ervoor dat ook bedrijven, ook zonder experts, ter plekke gebruik kunnen maken van deze tapesystemen. LTO-6 stations kunnen tot 2.5 terabytes native of 6.25 terabytes aan gecomprimeerde gegevens opslaan. Vergeleken met de vorige LTO-5 generatie biedt de nieuwe LTO-6 technologie meer dan een verdubbeling in capaciteit (met compressie) en een 40 procent verbetering van de performance, zo beweert Fujitsu.

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe Fujitsu ETERNUS LT S2 tapesystemen zijn vanaf april 2013 verkrijgbaar in Nederland. De prijs is afhankelijk van de gekozen configuratie.

Door: Witold Kepinski 


Doe mee met Dutch IT Cloud Survey 2023 BW vierkant tot 31 mei 2023 Trend Micro BW week 20 rm 23-2023
AWS Summit Amsterdam liggend tm 31 mei 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!