Witold Kepinski - 08 mei 2023

TMC breidt zijn internationale aanwezigheid uit naar Tunesië

Hightech consultancybedrijf TMC breidt zijn internationale aanwezigheid uit naar een nieuw continent met een talentenhub in Tunesië. Het nieuwe kantoor opent de deuren naar de Afrikaanse markt.

TMC breidt zijn internationale aanwezigheid uit naar Tunesië image

MC wil zo meer talent uit deze regio aan zich binden om hen bij regionale en internationale projecten te betrekken. Zo versterkt TMC zijn positie als mondiale dienstverlener met lokale experts. "Ons doel is om te groeien naar 10.000 medewerkers in 2030. Om dat te bereiken, en om onze klanten over de hele wereld uitstekende diensten aan te bieden, is de opening van deze talentenhub een logische volgende stap", zegt Emmanuel Mottrie, CEO van TMC. 

Aanhoudende groei

TMC breidt sinds 2014 uit naar nieuwe locaties over de hele wereld en heeft nu 25 kantoren in 13 landen. Met het eigen 'Employeneurship'-model krijgen ingenieurs, wetenschappers en digitale experts veel vrijheid in combinatie met de zekerheid van een langdurig contract. Emmanuel Mottrie: "Om onze groei voort te zetten, moeten we nieuwe recruitmentmarkten verkennen. We merken dat onze benadering van werk en werkondernemerschap wereldwijd terrein wint, en dat motiveert ons enorm om onze organisatiecultuur verder te verspreiden."

Het nieuwe kantoor zal worden geleid door Irina Chevalier, CEO France PACA, en Nassim Daoudi, International Director TMC, vanwege hun uitgebreide kennis van de Tunesische markt en wereldwijde engineering.

Toegangspoort tot Afrika

De beslissing om Tunesië te betreden is genomen omdat deze talentvolle regio TMC helpt bij het realiseren van hun ambitieuze groeistrategie. Door de aanwezigheid in Tunesië kan het bedrijf profiteren van het rijke talent dat het land te bieden heeft en van de strategische ligging als toegangspoort tot Afrika. "We kijken ernaar uit om sterke relaties op te bouwen met de lokale gemeenschap en een positieve impact te hebben in Tunesië", aldus Nassim Daoudi

Lokale digitale dienstverlening

Dankzij de nieuwe hub in Tunesië kan TMC zijn dienstverlening aan zijn klanten in de regio verbeteren, met name op het gebied van software- en applicatieontwikkeling op maat, biowetenschappen en digitale transformatie. Het bedrijf gelooft dat deze uitbreiding zijn positie in de wereldwijde digitale dienstenmarkt zal versterken en zijn vermogen om innovatieve, hoogwaardige oplossingen aan zijn klanten te leveren zal vergroten.

"We zijn enthousiast over de lancering van onze nieuwe hub in Tunesië", aldus Seifeddine Mezigh, International Talent Recruiter van TMC Tunesië. "Tunesië is een groeiende markt voor digitale diensten, en we zijn ervan overtuigd dat onze aanwezigheid in de regio ons vermogen om innovatieve, hoogwaardige oplossingen te bieden aan onze klanten wereldwijd zal versterken. We kijken ernaar uit om met lokaal talent te werken en bij te dragen aan de lokale economie door banen en opleidingsmogelijkheden in de IT te bieden."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!