Witold Kepinski - 11 mei 2023

Cisco gaat toepassingen produceren in India

Cisco heeft aangekondigd dat het zal beginnen met produceren in India, een belangrijke stap in de uitbreiding van zijn voetafdruk in het land. Deze stap maakt deel uit van de strategie van Cisco om een ​​nog diversere en veerkrachtigere wereldwijde toeleveringsketen te creëren en de visie van India om een ​​wereldwijde productiehub te worden, te ondersteunen. Met deze laatste investering komt Cisco tegemoet aan de groeiende vraag van klanten in India en streeft het ernaar om de komende jaren meer dan 1 miljard dollar aan gecombineerde binnenlandse productie en export te genereren.

Cisco gaat toepassingen produceren in India image

De oprichting van een nieuwe productievestiging werd aangekondigd door Cisco-voorzitter en CEO Chuck Robbins in New Delhi, na een ontmoeting met premier Narendra Modi en een reeks strategische afspraken met Dr.S. Jaishankar, minister van Buitenlandse Zaken, Rajeev Chandrasekhar, staatsminister van de Unie voor Ondernemerschap, Ontwikkeling van Vaardigheden, Elektronica en Technologie, BVR Subrahmanyam, CEO van NITI Aayog, en K. Rajaraman, secretaris Telecom.

"Vandaag kondigen we strategische investeringen in Indiase productiemogelijkheden aan als de volgende stap in het leveren van geavanceerde technologieën aan onze klanten in India en over de hele wereld", aldus Chuck Robbins, voorzitter en CEO van Cisco. "Gevoed door een zich snel ontwikkelende digitale economie, is India een brandpunt van innovatie en zaken voor Cisco, en we blijven zeer toegewijd aan onze partnerschappen hier."

Terwijl organisaties in India en over de hele wereld hun digitalisering versnellen, groeien en evolueren hun technologische behoeften snel. De productiefaciliteit zal Cisco's best-in-class technologie bouwen, ontworpen om flexibele, kosteneffectieve levering van next-generation services en applicaties te bieden en complexe cloud computing-omgevingen te ondersteunen. De producten kunnen voldoen aan de dynamische eisen van bedrijven die streven naar flexibiliteit in een steeds meer hybride, digital-first wereld.

Cisco bouwt nu kernproductiecapaciteiten op in India, waaronder testen, ontwikkeling en logistiek, en breidt de interne reparatieactiviteiten uit. Naast het ondersteunen van de veerkracht van de toeleveringsketen, het verkorten van doorlooptijden en het verbeteren van de klantervaring, zal dit een verdere impuls geven aan de lokale economie.

“India is van strategisch belang voor Cisco en we blijven inzetten op India. De aankondiging van vandaag markeert een belangrijke mijlpaal voor de volgende groeifase van Cisco. Deze investering stelt ons in staat om state-of-the-art technologieën naar meer mensen en bedrijven te brengen en de overgang van India naar een leidende digitale economie te versnellen”, aldus Daisy Chittilapilly, President, Cisco India & SAARC.

India is een belangrijke markt voor Cisco en het op één na grootste R&D-centrum buiten de VS. Sinds de start in India in 1995 heeft Cisco zich gericht op het helpen van het land om op schaal en snelheid te digitaliseren, inclusief het versnellen van de transformatie van kritieke sectoren zoals transport, landbouw, onder meer via het Country Digitalization Acceleration-programma, en het opbouwen van geschoold personeel via het Cisco Networking Academie programma.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!