Witold Kepinski - 12 mei 2023

SAP en Google Cloud breiden samenwerking uit rond open data en AI

SAP en Google Cloud een uitgebreide uitbreiding van hun samenwerking aangekondigd, waarbij een uitgebreid open data-aanbod wordt geïntroduceerd dat is ontworpen om gegevenslandschappen te vereenvoudigen en de kracht van bedrijfsgegevens te ontketenen. Het nieuwe aanbod verenigt SAP met de gegevens- en analysetechnologie van Google Cloud, waardoor bedrijfsgegevens opener en waardevoller worden en de ontwikkeling van zakelijke AI wordt bevorderd, aldus de twee partners.

SAP en Google Cloud breiden samenwerking uit rond open data en AI image

Het aanbod stelt klanten in staat om een ​​end-to-end datacloud te bouwen die data uit het hele ondernemingslandschap samenbrengt met behulp van de SAP Datasphere-oplossing in combinatie met de datacloud van Google, zodat bedrijven hun volledige databezit in realtime kunnen bekijken en de waarde van hun Google kunnen maximaliseren. Investeringen in cloud- en SAP-software.

Gegevens vormen de hoeksteen van digitale transformatie en AI-ontwikkeling. Organisaties besteden aanzienlijke middelen aan het bouwen van complexe data-integraties, aangepaste analyse-engines en generatieve AI- en natuurlijke taalverwerkingsmodellen (NLP) voordat ze waarde beginnen te realiseren uit hun data-investeringen. Met name gegevens afkomstig van SAP-systemen behoren tot de meest waardevolle activa van organisaties en kunnen kritieke informatie bevatten over toeleveringsketens, financiële prognoses, personeelsdossiers, omnichannel-detailhandel en meer. SAP Datasphere combineert deze bedrijfskritische gegevens met gegevens uit het hele ondernemingslandschap, ongeacht de herkomst. In staat zijn om SAP-softwaregegevens en niet-SAP-gegevens op Google Cloud te combineren vanuit vrijwel elke andere gegevensbron,

"Het samenbrengen van SAP-systemen en -data met de datacloud van Google introduceert geheel nieuwe mogelijkheden voor ondernemingen om meer waarde te halen uit hun volledige data-footprint", aldus Christian Klein, CEO en lid van de Executive Board van SAP SE. “SAP en Google Cloud delen een toewijding aan open data en onze uitgebreide samenwerking zal helpen om barrières te slechten tussen data die zijn opgeslagen in ongelijksoortige systemen, databases en omgevingen. Onze klanten profiteren niet alleen van de zakelijke AI die al in onze systemen is ingebouwd, maar ook van een uniforme databasis.”

"SAP en Google Cloud bieden nu een ongelooflijk uitgebreide en open datacloud, die een basis vormt voor de toekomst van enterprise AI", aldus Thomas Kurian, CEO van Google Cloud. “Weinig bronnen zijn zo belangrijk voor digitale transformatie als data. Door SAP-softwaregegevens en -systemen diepgaand te integreren met onze datacloud, kunnen klanten onze analysemogelijkheden, geavanceerde AI-tools en grote taalmodellen gebruiken om nieuwe inzichten uit hun gegevens te halen.”

Het nieuwe open data-aanbod van SAP en Google Cloud vormt een aanvulling op de RISE with SAP-oplossing en stelt klanten in staat om:

Toegang tot bedrijfskritische gegevens in realtime: de integratie tussen SAP Datasphere en Google Cloud BigQuery stelt klanten in staat om in realtime toegang te krijgen tot hun meest kritieke gegevens zonder gegevensduplicatie. Dit gezamenlijke aanbod kan gegevens uit SAP-softwaresystemen, zoals SAP S/4HANA en SAP HANA Cloud, verenigen, waardoor organisaties een uitgebreid overzicht krijgen van hun belangrijkste gegevens in de Google-datacloud.

Vereenvoudig gegevenslandschappen: SAP en Google Cloud ontwikkelden samen krachtige technologieën voor gegevensreplicatie en -federatie, waarmee bedrijven SAP-softwaregegevens kunnen integreren met BigQuery-omgevingen en de toonaangevende mogelijkheden voor gegevensanalyse van SAP en Google Cloud kunnen benutten. Klanten kunnen nu query's over SAP Datasphere en BigQuery bundelen om gegevens van SAP- en niet-SAP-software te combineren. Dit elimineert gemeenschappelijke gegevenssilo's uit bronnen die zich uitstrekken over marketing, verkoop, financiën, toeleveringsketen en meer. Klanten met distributiemodellen voor groothandelsbedrijven kunnen nu bijvoorbeeld volledig inzicht krijgen in hun producten terwijl ze door de verkooppijplijn gaan en klanten bereiken.

Creëer betrouwbare inzichten met de geavanceerde AI- en machine learning-modellen (ML) van Google Cloud: bedrijven kunnen de AI- en ML-services van Google gebruiken om modellen te trainen op gegevens van SAP- en niet-SAP-systemen.

Geavanceerde analyse uitvoeren: Organisaties kunnen de analysemogelijkheden van de SAP Analytics Cloud-oplossing in Google Cloud gebruiken om financiële en zakelijke resultaten te analyseren en tegelijkertijd de nauwkeurigheid van modellen te verbeteren. Met een eenvoudige integratie met gegevens in BigQuery met SAP Datasphere kunnen klanten plannen met één allesomvattend overzicht van hun bedrijf.

Gebruik gezamenlijke oplossingen voor duurzaamheid : SAP en Google Cloud onderzoeken manieren om SAP Datasphere te combineren met bredere ESG-datasets en inzichten die worden aangestuurd door Google Cloud om duurzaamheidstrajecten te versnellen met bruikbare inzichten.

Gebruik SAP Business Technology Platform (SAP BTP) wereldwijd op Google Cloud: SAP zal zijn multi-cloudaanbod uitbreiden door de regionale ondersteuning van SAP BTP en SAP HANA Cloud op Google Cloud uit te breiden, inclusief ondersteuning voor SAP Analytics Cloud en SAP Datasphere. SAP en Google Cloud zijn van plan om SAP BTP dit jaar in vijf nieuwe regio's te lanceren, zodat in 2025 in totaal acht regio's worden ondersteund.

SAP Sapphire 2023

De bedrijven zijn ook van plan om samen te werken aan gezamenlijke go-to-market-initiatieven voor de grootste dataprojecten van ondernemingen, waardoor klanten dataproducten van zowel SAP als Google Cloud kunnen gebruiken. Bezoekers van de SAP Sapphire-conferentie kunnen demo's van gezamenlijke AI- en dataoplossingen zien op de stand van Google Cloud. Deze omvatten hoe ondernemingen generatieve AI kunnen toepassen op algemene workflows en applicaties, zoals het gebruik van een chatbot om aankoopverzoeken te zoeken, te maken en te bewerken. De SAP Sapphire-conferentie vindt plaats van 16 tot 17 mei in Orlando, Florida.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!