Witold Kepinski - 15 mei 2023

Datadog Integreert met OpenAI ChatGPT

Datadog, een monitoring- en beveiligingsplatform voor cloudapplicaties, heeft een nieuwe integratie aangekondigd die OpenAI API-gebruikspatronen, kosten en prestaties bewaakt voor verschillende OpenAI-modellen, waaronder GPT-4 en andere voltooiingsmodellen.

Datadog Integreert met OpenAI ChatGPT image

De observatiemogelijkheden van Datadog vereenvoudigen het proces van gegevensverzameling door middel van traceerbibliotheken, zodat klanten eenvoudig en snel kunnen beginnen met het monitoren van hun OpenAI-gebruik.

Nu OpenAI's nieuwste generatieve AI-modelschalen worden toegepast en meer teams binnen organisaties experimenteren met ChatGPT, is het vermogen om gebruikersinteracties met door GPT aangedreven applicaties te begrijpen van vitaal belang voor het identificeren van mogelijkheden om modellen te verfijnen en gebruikerservaringen te verbeteren. Het monitoren van het gebruik van de API en het tokenverbruik is ook essentieel voor het beheersen van de uitgaven en het verbeteren van de applicatieprestaties. Door bruikbare inzichten te bieden in het gebruik, de latentie en de kosten van de API, kunnen organisaties AI-modellen effectiever gebruiken, zodat ze zich kunnen concentreren op wat het belangrijkst is: het verbeteren van de dagelijkse activiteiten en het innoveren van producten en diensten.

De integratie van Datadog met OpenAI stelt organisaties in staat om:

  • Gebruik begrijpen: Met een eenvoudig installatieproces kunnen gebruikers snel uitgebreide inzichten realiseren in het algehele OpenAI-gebruik van API's, tokenverbruik en kosten opgesplitst per service, teams en API-sleutels met de kant-en-klare dashboards van Datadog. Vooraf geconfigureerde kant-en-klare waarschuwingen helpen gebruikers ook om op de hoogte te blijven van de OpenAI API-snelheidslimieten.
  • Prestaties optimaliseren: door API-foutpercentages, snelheidslimieten en reactietijden bij te houden, stelt Datadog gebruikers in staat om applicatieprestatieproblemen te identificeren en te isoleren van API-prestatieproblemen. Bovendien kunnen gebruikers hun sporen en logboeken bekijken met prompt- en voltooiingsvoorbeelden om de belangrijkste knelpunten in toepassingen en gebruikersgedrag te begrijpen.
  • Kosten bijhouden: gebruikers kunnen de tokentoewijzing bekijken en de bijbehorende kosten van OpenAI API-oproepen analyseren. Datadog biedt inzicht in tokentoewijzing per model, service en organisatie om teams te helpen hun uitgaven effectiever te beheren en onverwachte rekeningen te voorkomen.
  • Behandel meerdere AI-modellen: naast de dekking van de GPT-familie van grote taalmodellen, stelt de integratie van Datadog organisaties in staat om prestaties, kosten en gebruik voor andere OpenAI- modellen, waaronder Ada, Babbage, Curie en Davinci, bij te houden.

“ChatGPT is een krachtige tool geworden voor softwareontwikkeling, contentcreatie en meer. Terwijl gebruikers blijven experimenteren met AI-modellen, hebben teams in een organisatie - van engineering en marketing tot juridische zaken en financiën - de mogelijkheid nodig om te begrijpen hoe de modellen presteren en hoeveel tijd, geld en middelen gebruikers besteden aan OpenAI-modellen, "zei Yrieix Garnier, VP Product bij Datadog. “De integratie van Datadog met ChatGPT biedt out-of-the-box dashboards die gebruikers kunnen gebruiken om te controleren op tarieflimieten en om interne gebruikspatronen, kosten en API-prestaties te volgen, zodat ze een duidelijk beeld krijgen van de toewijzing en het verbruik van ChatGPT in de hele organisatie. ”

Om aan de slag te gaan met de integratie van Datadog voor OpenAI, gaat u naar: https://www.datadoghq.com/solutions/openai . Ga voor meer informatie naar: https://www.datadoghq.com/blog/monitor-openai-with-datadog .

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!