Witold Kepinski - 15 mei 2023

Okta Security Center is beschikbaar

Okta Customer Identity Cloud (aangedreven door Auth0) heeft de algemene beschikbaarheid aangekondigd van Security Center, een nieuwe functie die zakelijke klanten helpt hun identiteitsbeveiligingshouding te optimaliseren door gebruik te maken van inzichten van Okta Customer Identity Cloud om een ​​enkel overzicht te bieden van authenticatiegebeurtenissen, potentiële beveiligingsincidenten en de doeltreffendheid van de reactie op bedreigingen.

Okta Security Center is beschikbaar image

De toepassing omvat real-time gegevens over de huidige staat van aanvalsbescherming van bedrijven, out-of-the-box dreigingsmonitoring op belangrijke identiteitsaanvalsvectoren en zichtbaarheid op applicatieniveau in authenticatieverkeer.

Bepalen of de identiteitsbeveiligingshouding van een organisatie te beperkend of te laks is, is niet triviaal. Klanten moeten momenteel logboeken van tools van derden analyseren of hun eigen tools bouwen, wat ervaring op expertniveau vereist om aanvallen effectief te identificeren en erop te reageren. Security Center biedt een verbeterde manier om dit type gegevens rechtstreeks vanuit de Okta Customer Identity Cloud te visualiseren.

Security Center maakt gebruik van Okta Customer Identity Cloud-beveiligingsinzichten om CISO's, Security Operations Professionals en Identity-teams een snellere manier te bieden om identiteitsbedreigingen te detecteren en erop te reageren. Het biedt een gestroomlijnd beeld van authenticatiegebeurtenissen, potentiële incidenten en de doeltreffendheid van de respons op bedreigingen, waardoor ze hun beveiligingshouding kunnen optimaliseren zonder hun winst op het spel te zetten nadat ze zelf de leercurve hebben doorlopen.

"Nauwkeurige detectie alleen garandeert niet dat de reactie op bedreigingen past bij het risiconiveau, gezien andere zakelijke doelstellingen zoals klantenwerving, retentie en groei", zegt Jameeka Aaron, Chief Information Security Officer, Customer Identity bij Okta. “Naarmate aanvallen op identiteitsstromen steeds geavanceerder worden en evolueren naar het omzeilen van detectie, moeten beveiligingsteams vaak een leercurve doorlopen in hun eigen productieomgevingen, wat kan leiden tot vertraagde detectie van aanvallen en daaruit voortvloeiende zakelijke verliezen. Security Center maakt gebruik van onze gerichte expertise op het gebied van identiteitsbeveiliging en verpakt deze op een manier die beveiligingsprofessionals kunnen begrijpen en actie kunnen ondernemen.”

Aanvallen voor het overnemen van accounts die zich richten op alles, van gevoelige gezondheidsgegevens tot loyaliteitspunten, zijn een van de meest voorkomende en kostbare cyberdreigingen. Uit het Data Breach Investigations Report (DBIR) van Verizon uit 2022 bleek dat 80% van de bedrijfsinbreuken betrekking had op gecompromitteerde identiteitsoplossingen*. Security Center neemt het werk uit handen van het bouwen van uw eigen tooling om identiteitsbedreigingen tijdig te identificeren en erop te kunnen reageren. Klanten kunnen hun identiteitsbeveiligingslandschap begrijpen met een overzichtsvisualisatie van de belangrijkste soorten aanvallen, authenticatiegebeurtenissen en dreigingsmonitoring.

Met Security Center kunnen bedrijven ook de impact van de functies van Attack Protection op de gebruikerservaring meten. Op de consument gerichte apps moeten een balans vinden tussen beveiliging en gebruikerservaring door wrijving te minimaliseren en tegelijkertijd de juiste bescherming tegen identiteitsaanvallen te behouden. Security Center toont app-eigenaren in bijna realtime UX-effecten van verdedigingstactieken, waardoor ze de beveiliging en wrijving kunnen aanpassen aan hun situatie. Bedrijven kunnen hun aanvalsbeveiligingsstrategie verfijnen door bijna in realtime te zien hoe verdedigingstactieken zoals MFA, snelheidsbeperking en CAPTCHA hun applicaties beïnvloeden.

Security Center is beschikbaar voor alle Enterprise-klanten. Lees hier meer over het implementeren van Security Center .

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!