Witold Kepinski - 17 mei 2023

HPE Ezmeral Software breidt de mogelijkheden van HPE GreenLake uit

Hewlett Packard Enterprise HPE) introduceert de nieuwste ontwikkeling in het HPE Ezmeral Software platform. Een platform ontworpen om organisaties te helpen data beter te benutten en analytics op schaal in te zetten via een software-as-a-service (SaaS) oplossing voor hybride multi-cloudomgevingen.

HPE Ezmeral Software breidt de mogelijkheden van HPE GreenLake uit image

HPE Ezmeral Software breidt de edge-to-cloud data- en analyticsmogelijkheden van HPE GreenLake uit en biedt de basis voor machine learning (ML) en artificial intelligence (AI) projecten. Het vereenvoudigde platform beschikt nu over een nieuwe gebruikersinterface, uitgebreide selectie van de meest gebruikte databronnen en open-source tools, interoperabiliteit tussen het platform en zijn tools én een consistente bediening zoals in de cloud.

Ondanks de groeiende vraag naar nieuwe inkomstenbronnen en efficiëntie uit data, werd slechts 24% van de in 2022 gecreëerde bedrijfsdata, gebruikt voor analyses of ingevoerd in AI/ML-workloads[i]. Dit komt door de verschillende uitdagingen waarmee organisaties, in alle soorten en maten, tegenwoordig worden geconfronteerd. Ten eerste is veel data in silo's verdeeld over meerdere clouds en verschillende dataformaten en -bronnen. Ten tweede hebben ondernemingen te maken met analysetools en workloads die moeten voldoen aan verschillende eisen op het gebied van prestaties, kosten en compliance. Tot slot brengen publieke cloud-oplossingen beperkte datacontrole, onvoorspelbare kosten en het risico van vendor en data lock-in met zich mee, terwijl doe-het-zelf, open-source tools weer niet gebouwd zijn voor IT- en beveiligingsvereisten van ondernemingen.

HPE Ezmeral Software biedt een compleet data- en analyticsplatform met voorspelbare en transparante kosten, waardoor organisaties met vertrouwen kunnen innoveren met data, in welke omgeving deze data zich ook bevindt.

HPE Ezmeral Data Fabric Software biedt naadloze toegang tot hybride cloud implementaties en meerdere databronnen en -formaten, waaronder files, objecten, tabellen en streams. De software is voor het eerst beschikbaar als SaaS-aanbod en met een nieuwe intuïtieve gebruikersinterface. Klanten beschikken nu over nauwkeurige controles en geautomatiseerd beleidsbeheer voor het optimaliseren van de plaatsing van workloads op basis van prestaties, datalocaliteit, soevereiniteit, kosten en compliance.

HPE Ezmeral Unified Analytics Software is een uitgebreid nieuw aanbod voor data engineering, data science en data analytics geleverd als een SaaS en self-service ervaring. Klanten kunnen data pipelines bouwen, modellen ontwikkelen, implementeren en monitoren en data visualiseren met evergreen tools waaronder Apache Airflow, Apache Spark, Apache Superset, Feast, Kubeflow, MLFlow, Presto SQL en Ray. Nieuwe connectoren en databronnen zijn onder meer Snowflake, MySQL, DeltaLake, Teradata en Oracle. Dankzij de open en uitbreidbare software kunnen teams gemakkelijk toepassingen, locaties en bronnen toevoegen naarmate de behoeften veranderen. Dit stelt organisaties in staat om data in hun hele onderneming te benutten voor analytics en AI/ML projecten die de besluitvorming verbeteren en nieuwe inkomstenbronnen generen.

HPE Ezmeral Software is hybride ontworpen en inzetbaar in edge-, colocatie-, on-premise- én public cloud-omgevingen. Deze aanpak minimaliseert de kosten voor klanten doordat ze analyses uit kunnen voeren op de plek waar de data en compute-mogelijkheden zich bevinden, aldus HPE."Ondanks de hype over AI en Generative AI-toepassingen, hebben de meeste bedrijven nog steeds moeite om deze technologieën in hun workflows te integreren", zegt Mohan Rajagopalan, Vice President en General Manager, HPE Ezmeral Software. "Onze oplossingen stellen klanten in staat efficiënter gebruik te maken van de tools die ze al dagelijks gebruiken, zodat ze zich kunnen focussen op het versnellen van hun AI, analytics en digitale moderniseringstrajecten, in plaats van lastige datasilo's of ongeteste, losgekoppelde open-source tools te beheren.:

HPE vergroot momentum in open source tools en analytics

Voortbouwend op de groeiende interesse van klanten rond beheerde open-source technologieën heeft HPE in april van dit jaar een nieuw wereldwijd Center of Excellence (CoE) voor HPE Ezmeral Software opgericht in Griekenland.

Beschikbaarheid

HPE Ezmeral Data Fabric Software en HPE Ezmeral Unified Analytics Software zijn nu beschikbaar als een SaaS-aanbod om te draaien op elke infrastructuur of publieke cloud.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!