Wouter Hoeffnagel - 19 mei 2023

Ex-Apple-ingenieur aangeklaagd in VS voor stelen zelfrijdende technologie

Een voormalig medewerker van Apple is in de Verenigde Staten (VS) voor de rechtbank gedaagd wegens het stelen van de broncode van de zelfrijdende technologie van Apple. De man zou deze informatie hebben doorgespeeld naar een Chinese start-up.

Ex-Apple-ingenieur aangeklaagd in VS voor stelen zelfrijdende technologie image

CNBC meldt dat het gaat om een ingenieur die in 2017 in dienst trad bij een Chinese start-up die zelfrijdende auto's ontwikkeld. De man was toen nog werkzaam bij Apple en zou via zijn functie bij het Amerikaanse techbedrijf toegang hebben gehad tot de broncode van diens zelfrijdende technologie. Vervolgens zou de verdachte een grote hoeveelheid broncode en technologie hebben gestolen en doorgespeeld.

De zaak loopt al langer; in 2018 werden bij een huiszoeking bedrijfsgegevens aangetroffen. De ex-werknemers vluchtte hierop naar China, waardoor zijn vervolging vertraging opliep. Nu is de verdachte aangeklaagd voor zes misdrijven, waarvoor hij elk tien jaar cel krijgt. Hij bevindt zich momenteel in China, waardoor onduidelijk is of de man bij een veroordeling daadwerkelijk de cel ingaat.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!