Witold Kepinski - 20 mei 2023

Expert geven visies tijdens Internationale HR-dag

Internationale HR-dag op 20 mei, georganiseerd door European Association for People Management (EAPM) , erkent en viert de relevantie van HR. Voor 2023 is het thema ‘Shaping the New Future’. Verschillende experts delen hun visie op dit thema.

Expert geven visies tijdens Internationale HR-dag image

Grenzeloos karakter 

"De “toekomst van werk” omvat ook het grenzeloze karakter van werk, waarbij organisaties zich snel kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden. Een voorbeeld hiervan is dat bedrijven steeds meer vertrouwen op extern personeel om belangrijke “skill gaps” op te vullen, bedrijfsdoelen te bereiken en op te kunnen schalen. Dit vereist echter wel het aanspreken van álle medewerkers in de organisatie, niet alleen werknemers met een contract. Dit proces van orkestreren stemt de vaardigheden en talenten van het gehele personeelsbestand af op de behoeften van de organisatie. Bedrijven moeten talent benaderen als één team dat samenwerkt”, stelt Mariana Santiago, co-general manager van Workday VNDLY.

“Een geïntegreerde aanpak voor personeelsbeheer wordt ook belangrijker door de verschuiving naar een op vaardigheden gebaseerde personeelsstrategie. Stel dat een bedrijf openstaande vacatures heeft, en ondertussen gebruik maakt van flexibele medewerkers. Zonder een holistische kijk op het gehele personeelsbestand lopen HR-managers het risico om de vaardigheden van die flexibele schil, die al binnen de organisatie aanwezig is, over het hoofd te zien”, voegt Shashank Saxena, co-general manager van Workday VNDLY, toe.

Karen Falenius, director of international growth bij Remote: “Wij verwachten in veel sectoren een aanhoudend tekort aan talent, dat organisaties zullen moeten aanpakken. Wervingsstrategieën zullen daarom twee hoofdthema's omvatten. Ten eerste, een grotere rol voor op maat gemaakte benefits om deze tot een concurrentievoordeel te maken om het talent binnen te halen en te houden. Ten tweede zullen organisaties meer en meer buiten de eigen landsgrenzen op zoek gaan naar talent, of ze nu een entiteit in die regio's hebben of niet. Werken op afstand is door velen omarmd. De bedrijven die dit als een kans zien, krijgen een voorsprong in de race om talent."

Ondersteunen van talent

René Janssen, co-CEO van Lepaya: “Nadenken over de toekomst van werk is belangrijker dan ooit, want door digitalisering dreigen de komende jaren 1,6 miljoen banen te verdwijnen of te veranderen. Als organisaties toekomstbestendig willen blijven, is het dan ook cruciaal om de vaardigheden en kennis van medewerkers continu te verbeteren, oftewel te investeren in up- en reskilling. Onderzoek toont aan dat de essentiële vaardigheden die in de toekomst nodig zijn, niet alleen digitale vaardigheden zijn, maar tevens impactvolle menselijke vaardigheden zoals probleemoplossing en stakeholdermanagement. Dit zijn de vaardigheden die medewerkers relevant houden in hun rol en voorbereiden op het werk van de toekomst.”

Bart Deuss, CEO bij YaWorks: "Modern werkgeverschap is gebaseerd op het investeren in mensen en het creëren van een werkomgeving waarin werknemers zich gewaardeerd en gesteund voelen. Wanneer het belang van medewerkers centraal staat en zij worden behandeld met oprechte zorg, volgen de zakelijke successen vanzelf. Het is een verschuiving van 'voor jou tien anderen' naar een tijd waarin werknemers de werkgevers voor het uitkiezen hebben en kiezen voor diegenen die om hun welzijn geven. Door principes van goed werkgeverschap te verankeren in de kern van de organisatie en te streven naar persoonlijke groei, een inspirerende werkomgeving en oprecht plezier, kunnen werkgevers succesvol ondernemen en een positieve impact hebben op het leven van hun medewerkers."

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!