Witold Kepinski - 22 mei 2023

Juniper Networks introduceert cloud-native access assurance-dienst

Juniper Networks, speler in veilige, door AI aangestuurde netwerken, maakt bekend dat het zijn bekroonde aanbod van AI-driven Enterprise-oplossingen heeft uitgebreid met Juniper Mist Access Assurance. Deze nieuwe dienst maakt gebruik van Mist AI en een moderne microservices-cloud om organisaties te voorzien van integrale mogelijkheden voor network access control (NAC) en beleidsbeheerfuncties via hetzelfde flexibele en eenvoudige kader dat al is opgenomen in Junipers wired access, wireless access, indoor locationservices, SD-WAN en beveiligde client-to-cloud portfolio

Juniper Networks introduceert cloud-native access assurance-dienst image

De dienst kan op die manier een ongeëvenaarde mate van automatisering, inzicht en network assurance bieden. Dit resulteert in superieure mogelijkheden voor het beheer van de netwerktoegang en de toepassing van beleidsregels, alsmede forse operationele besparingen, aldus Juniper networks.

“Traditionele oplossingen voor het beheer van de netwerktoegang werden meer dan tien jaar geleden ontwikkeld op basis van hardware op locatie. Ze lopen nu vast op complexiteit en gebrekkige schaalbaarheid. En ze groeien uit tot een steeds grotere bottleneck als gevolg van de exponentiële groei van het aantal mobiele gebruikers en IoT-apparaten”, zegt Sudheer Matta, group vice president Products bij Juniper. “Door een beroep te doen op de kracht van automatisering met Mist AI en de eenvoud van de cloud verandert Juniper de standaard op het gebied van toegangsbeheer. Daarmee vergroot het de waardepropositie van de AI-driven Enterprise.”

"Netwerkbeheerders vrezen vaak hun eigen legacy NAC-oplossingen, omdat ze gebouwd zijn met on-premise overlay hardware, waardoor ze kwetsbaar zijn, complex om te implementeren en te bedienen, en inherent tekortschieten in zowel schaal als veerkracht," zegt Sudheer Matta, Group VP of Products bij Juniper Networks. "De nieuwe Juniper Mist Access Assurance service lost dit op door NAC van nature te integreren in de netwerkinfrastructuur, en door gebruik te maken van AIOps en een cloud-native architectuur om toegangsbeheer, beleidsvorming en handhaving overal naadloos in te stellen en te beheren via een vertrouwde interface. Met onze Mist AI en microservices cloud krijgen klanten en partners van Juniper inzicht en automatisering op klantniveau, worden doorlooptijden van implementaties teruggebracht van maanden tot minuten en een beschikken zij over kostenefficiente veerkracht en schaalbaarheid. Door Mist AI met NAC te integreren, breidt Juniper de waarde van het AI-gedreven bedrijfsportfolio verder uit, terwijl het de benodigde modernisering van een essentieel deel van het netwerk brengt."

Unieke functies van Juniper Mist Access Assurance zijn onder meer:

Gedetaillerde beveiliging: Juniper Mist Access Assurance is van nature geïntegreerd in het netwerk, in tegenstelling tot traditionele overlay NAC-systemen. Het zorgt voor veilige, op gebruikers, rollen en apparaten gebaseerde netwerktoegang. De dienst past de principes van zero trust toe op alle gastapparatuur, IoT-apparaten, BYOD-devices en door de werkgever beheerde apparatuur. Juniper Mist Access Assurance biedt uiterst verfijnde mechanismen voor het verlenen van toegang die gebruikmaken van het veilige 802.1X-standaard. De dienst kijkt naar de identiteit, rol en locatie en status van gebruikers om te zorgen voor identiteitsgebaseerde microsegmentatie en de toepassing van beleidsregels.

Door AI aangedreven automatisering: De Juniper-oplossing biedt geautomatiseerde zero-touch netwerktoegang met snelle, one-click device provisioning. Daarnaast is het 100% programmeerbaar, met behulp van open API's voor volledige automatisering en naadloze integratie met Juniper Secure Analytics (JSA) en andere SIEM- of ITSM-systemen en identity providers voor configuratie, authenticatie en real-time data-extractie. De Juniper Mist Access Assurance service wordt, net als de rest van het Juniper AI-gedreven enterprise portfolio, aangedreven door Mist AI en de Marvis Virtual Network Assistant voor proactieve probleemoplossing en zelfsturende operaties om tijd en geld te besparen.

Cloud-native eenvoud, veerkracht en schaal: Juniper Mist Access Assurance vereenvoudigt de beheerderservaring aanzienlijk door een combinatie van cloud-gebaseerde implementatie, eenvoudig te gebruiken workflows, vereenvoudigd beleid, API-gebaseerde automatisering en probleemoplossing voor aangesloten apparaten. Een unieke op microservices gebaseerde cloudarchitectuur zorgt voor ondersteuning van één tot tienduizenden locaties, gebruikers en apparaten met uitzonderlijk gemak en zonder geplande downtime. De dienst biedt ook geo-affiniteit aan gebruikers voor betrouwbare en low-latency toegangscontrole, waardoor de noodzaak voor complexe netwerkontwerpen die meerdere on-premise NAC-apparaten en/of load balancers in vele datacenters vereisen, verdwijnt. Verder biedt de Juniper® Cloud elastische schaalbaarheid, waardoor kosteneffectieve groei in samenhang met de vraag van de klant wordt gegarandeerd.

Klant-naar-cloud zekerheid: Juniper Mist biedt een uniforme cloud-hosted beheerervaring voor IT-operaties over de volledige netwerkstack, inclusief SD-WAN, SSE, bekabelde en draadloze toegang. Door gebruik te maken van een gemeenschappelijke cloud en Mist AI-engine levert Juniper automatisering en inzicht voor een uitstekende end-to-end gebruikerservaringen. Dit omvat bijvoorbeeld unified event correlation, anomaly detection, prescriptive actions en zelfs self-driving network operations.

De Juniper Mist Access Assurance service werkt samen met andere Juniper Mist Cloud en Connected Security services, waaronder Wired Assurance, Wi-Fi Assurance en Marvis™, een unieke virtuele netwerkassistent die door Mist AI wordt aangestuurd, en Juniper Connected Security-diensten. Marvis combineert zevende generatie datawetenschap met security en uitgebreide expertise op het gebied van vaste, draadloze, WAN en locatienetwerken. De netwerkassistent biedt een conversational interface om diepgaand inzicht te bieden in de ervaringen van gebruikers. Dit wordt aangevuld met proactieve automatisering die het mogelijk maakt om problemen te detecteren en verhelpen voordat gebruikers daar hinder van kunnen ondervinden. Juniper introduceerde eerder deze week verbeteringen van Marvis, zoals nieuwe LLM (Large Language Model)-functionaliteiten en integratie met Zoom. Dit maakt het nog eenvoudiger om te zorgen voor voorspelbare, betrouwbare en meetbare netwerkervaringen, van clients tot en met de cloud.

SLTN Vierkant IGEL - Cloud Expo BN BW start 27-11/7-12
IGEL - Cloud Expo BN start 27-11/7-12

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!