Wouter Hoeffnagel - 24 mei 2023

ACM geeft groen licht voor samenwerking tussen Glaspoort en GlasDraad

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) geeft groen licht voor een samenwerking tussen Glaspoort, een samenwerkingsverband tussen KPN en ABP, en GlasDraad, onderdeel van TINC de infrastructuurinvesteerder genoteerd op Euronext Brussel. De partijen willen samen versneld glasvezel uitrollen in Nederland.

ACM geeft groen licht voor samenwerking tussen Glaspoort en GlasDraad image

De activiteiten van beide bedrijven sluiten op elkaar aan. Zo is GlasDraad voornamelijk actief is in buitengebieden en Glaspoort in kleinere gemeenten, dorpen en op bedrijventerreinen. Als onderdeel van deze samenwerking neemt Glaspoort een 50% deelneming in GlasDraad, met de mogelijkheid om op termijn GlasDraad volledig te verwerven.

TINC en Glaspoort investeren samen extra in de ontwikkelcapaciteit van GlasDraad, waardoor de gezamenlijke uitrolambitie wordt gerealiseerd. Door de samenwerking bundelen de partijen hun expertise, waarmee zij klanten beter en op basis van de nieuwste technologie willen bedienen. De partijen kondigen aan dat op hun 'open netwerk' ook in de toekomst alle telecomaanbieders welkom.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!