Redactie - 11 december 2013

'Locate' van KPN M2M helpt bedrijven door heel Europa nauwgezet hun containers te volgen


Waar zijn onze containers? Met de nieuwe dienst ‘Locate’ van KPN M2M hebben bedrijven altijd direct een antwoord op deze vraag. Via een slimme dataverbinding zijn containers nauwgezet te volgen, door heel Europa.

De Locate-dienstverlening is even simpel als effectief. Elke container wordt uitgerust met een klein, robuust, en schokbestendig kastje. Deze module maakt continu zijn geografische locatie bekend , via GPS-, GSM- (Cell-ID) én RFID-technologie.

Met Cell-ID kunnen ook locaties bepaald worden waar geen GPS-signaal beschikbaar is, zoals binnensmuurs en op kades waar door veel materialen het GPS signaal moeilijk door kan dringen. Door de triangulatie die gebruikt wordt voor de Cell-ID (3 masten om de plaats te bepalen in plaats van één), wordt de nauwkeurigheid van dit type plaatsbepaling sterk verbeterd. Door de combinatie van technologieën wordt ook de levensduur van de accu beter benut; in sommige gevallen kan de accu tot meer dan negen jaar mee.

Alle containers op één online dashboard
Via mobiele technologie kunnen gebruikers doorlopend recente en nauwkeurige informatie over de locatie van hun containers raadplegen. In een online dashboard is te zien waar de container zich bevindt en/of welke route is afgelegd.

Geo-hek
Ook is het mogelijk om een ‘geo-hek’ in te stellen. Hierbij volgt er een melding
wanneer een container een vooraf ingestelde geografische grens passeert. Dit kan een effectief instrument zijn om de schadelast van verdwenen containers te beperken.

Eén vaste lage prijs
Locate werkt tegen één vaste lage prijs in 33 Europese landen. De gebruikskosten zijn vooraf bekend:

 

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!