Wouter Hoeffnagel - 25 mei 2023

SIDN en Dotlocal willen meer domeinnaamextensies in Nederland

SIDN werkt samen met Dotlocal aan de lancering van nieuwe domeinnaamextensies in Nederland. Dank daarbij aan .twente, .rotterdam en .klm. De nieuwe domeinnamen komen naast de bestaande extensies als .nl, .com en .amsterdam. Dotlocal is voor de lancering een samenwerking aangegaan met SIDN. De partijen willen de nieuwe extensies op relatief korte termijn beschikbaar stellen.

SIDN en Dotlocal willen meer domeinnaamextensies in Nederland image

Wie voorheen een internetextensie wilde aanvragen moest hiervoor geduld hebben. Zo bestond in 2012 voor het laatste de mogelijkheid om een stad of regio in te schrijven bij ICANN, verantwoordelijk voor de uitgifte van nieuwe extensies. Ook het live brengen van nieuwe extensies nam in veel gevallen de nodige tijd in beslag.

Aanvraag vraagt de nodige voorbereiding

ICANN kondigde vorig jaar aan dat er voor 1 augustus 2023 een plan met concrete data voor een nieuwe aanvraagperiode moet liggen. Het gaat daarbij om een beperkte periode waardoor geïnteresseerde partijen ruim van tevoren starten met de voorbereiding van hun aanvraag, waarschuwt SIDN. Denk hierbij aan een marktonderzoek, het in kart brengen van juridische haken en ogen en uitwerken van administratieve zaken.

Dotlocal en SIDN zetten hun ervaring met het aanvragen en beheren van domeinnaamextensies voor steden en regio's in om dit proces te vereenvoudigen. Zij ondersteunen steden en regio';s met het aanvragen van hun eigen domeinnaamextensie. Meer informatie is hier beschikbaar.

https://www.sidn.nl/domeinnamen/registrydiensten/geo-tld-jouw-stad-of-regio-een-eigen-domein

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 Simac BW vierkant week 50 tm 52-2023
SentinelOne bannercampagne BW BN 04-09-2023 tm 31-01-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!