Witold Kepinski - 24 mei 2023

TOPdesk en OGD sluiten nieuw strategisch partnership

Delftse techbedrijven TOPdesk en OGD slaan handen ineen en zijn sinds 16 mei 2023 officieel strategische partners. Het doel van deze samenwerking is het ontwikkelen van gezamenlijke proposities om zo klanten in Nederland nog beter te kunnen bedienen. Dit doen de organisaties door het onderling uitwisselen van software, kennis en IT-professionals waarmee ze de IT-dienstverlening naar een nog hoger niveau weten te tillen.

TOPdesk en OGD sluiten nieuw strategisch partnership image


TOPdesk en OGD, beide gevestigd in Delft, zijn al 25 jaar klant van elkaar. Zo levert TOPdesk hun software en kennis aan OGD en andersom kan er gerekend worden op de expertise van gedetacheerde IT-professionals voor de support- en IT-afdeling. Daarnaast bedienen de organisaties veel gezamenlijke klanten waarbij TOPdesk de software levert en de benodigde integraties bouwt en OGD verantwoordelijk is voor het applicatiebeheer. De geschiedenis van beide organisaties en hun ingenieurs begon op de Technische Universiteit in Delft, waar inmiddels ook de toekomst van deze samenwerking wordt beklonken. Beide organisaties geloven erin dat deze samenwerking hen in staat stelt organisaties in Nederland nog beter te helpen bij hun IT-vraagstukken.

Maaike Zwart, Wethouder Duurzaamheid, Werk & Inkomen en Economie Delft: “Het partnership tussen OGD en TOPdesk is een prachtig voorbeeld van innovatief ondernemerschap. Deze twee echt Delftse bedrijven maken met hun slimme ICT-oplossingen al meer dan 25 jaar impact. Met deze vernieuwde samenwerking bundelen ze hun (denk)krachten voor de toekomst. Samenwerken en kennis delen is hard nodig in het speelveld van ondernemerschap.”

Emile Timmers. Head of Business Strategy, TOPdesk Nederland: “OGD en TOPdesk werken al meer dan 25 jaar samen, als wederzijdse klant, maar ook als partners. We zijn blij dat we met dit nieuwe contract onze samenwerking weer naar het volgende niveau kunnen tillen om samen impact te maken bij onze klanten”

Rein van Beers, Commercieel Directeur bij OGD: “Het voelt goed om de samenwerking tussen TOPdesk en OGD weer een officieel vervolg te geven. Vanuit onze Delftse wortels gaat onze gezamenlijke geschiedenis jaren terug en in al die tijd weten we elkaar steeds weer te versterken. Samen zijn we ijzersterk op het gebied van servicemanagement en onze klanten plukken hier de vruchten van.”

Rik Prins, Managing Director TOPdesk Nederland B.V.: “Beter een goede buur dan een verre vriend, geldt ook voor onze samenwerking. We weten elkaar goed te vinden en kunnen van elkaars expertise gebruik maken om klanten verder te helpen.”

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!