Redactie - 24 mei 2023

Wrakingsverzoek van Sanderink in zaak rond Strukton en Oranjewoud afgewezen

Gerard Sanderink stond vandaag in de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam tegenover zijn eigen bouwbedrijven Strukton en Oranjewoud. Zij willen van de aandeelhouder en voormalig bestuurder af, die volgens hen verward en irrationeel verdrag vertoont en waarin zij geen vertrouwen meer hebben. Een wrakingsverzoek van Sanderink werd afgewezen.

Wrakingsverzoek van Sanderink in zaak rond Strukton en Oranjewoud afgewezen image

Sanderink dreigt de macht over Strukton en Oranjewoud te verliezen. De Ondernemingskamer behandelde vandaag het verzoek van Strukton en Oranjewoud. Diverse media melden dat Sanderink direct begon met het wraken van de raadsheren van de Ondernemingskamer, die vooringenomen zouden zijn. Formeel mag alleen een advocaat een wrakingsverzoek indienen. De rechters besloten het verzoek van Sanderink echter toch toe te staan, waarbij Sanderink zijn eigen verdediging mocht opvoeren.

Banden met Russische maffia

Sanderink verwees hierbij naar een eerdere zitting over Centric, waar de Ondernemingskamer twee raadsheren aanwees die volgens hem nauwe banden hebben met de Russische maffia. Sanderink vreest dat dit ook bij Strukton en Oranjewoud gaat gebeuren. Zijn betoog kon de wrakingskamer echter niet overtuigen; er is volgens de kamer geen reden om te twijfelen aan de objectiviteit van de rechtbank. Het wrakingsverzoek is dan ook afgewezen.

Bij de inhoudelijk behandeling van de zaak was Sanderink niet aanwezig. Hij verliet boos de rechtszaal, waarbij hij de rechtbank 'veel succes met het stelen van een bedrijf' toewenste. Een inhoudelijke uitspraak in de zaak deed de Ondernemingskamer niet; de uitspraak volgt volgens de voorzitter 'zo snel mogelijk'.

Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023 Comstor BW 11 tm 17 dec 2023
Comstor BW en BN 5 dec tm 17 dec 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!