Wouter Hoeffnagel - 25 mei 2023

Facebook moet opgevraagde documenten overhandigen aan Europese Commissie

Facebook moet aan de Europese Commissie allerlei documenten overhandigen als onderdeel van een onderzoek naar oneerlijke concurrentie rondom Facebook Marketplace. Meta probeerde dit via de Europese rechter tegen te houden, maar die gaat niet mee in de redenering van het Amerikaanse bedrijf.

Facebook moet opgevraagde documenten overhandigen aan Europese Commissie image

Het Gerecht van de Europese Unie boog zich over de klacht van Meta, die stelt dat de Europese Commissie buitensporig veel documentatie opvraagt. Het gaat daarbij onder meer om intern e-mailverkeer. De Europese Commissie wil dat Meta op basis van specifieke zoektermen selecteert welke communicatie moet worden overhandigd. Meta vindt dit veel te breed en stelt dat de documentatie die het moet overhandigen allerlei gevoelige informatie met betrekking tot werknemers bevat.

De rechtbank kan zich echter niet vinden in de redering van Meta. Het wijst erop dat de Europese Commissie maatregelen heeft genomen om deze bezwaren weg te nemen. Denk daarbij aan het onderbrengen van de documenten in een zogeheten virtuele datakamer, waar alleen leden van het onderzoeksteam deze mogen bekijken.

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!