Witold Kepinski - 25 mei 2023

Builder.ai ontvangt investering van 250 miljoen dollar

Builder.ai, een AI-aangedreven composable softwareplatform, ontworpen om zo eenvoudig en toegankelijk te zijn dat alledaagse bedrijven en individuen hun ideeën in software kunnen omzetten, heeft een investering van meer dan 250 miljoen in Series D-financiering.

Builder.ai ontvangt investering van 250 miljoen dollar image

De nieuwe investering, geleid door Qatar Investment Authority (QIA), brengt het totale bedrag dat door het bedrijf is opgehaald op meer dan $ 450 miljoen met een tot 1,8x hogere waardering.

De laatste kapitaalronde zal het voortdurende leiderschap en de innovatiepijplijn van het bedrijf aanwakkeren, waardoor verdere investeringen in talent, partnerschappen en technologie mogelijk worden; met een grotere focus op het gebruik van menselijke conversatie als de primaire gebruikersinterface waarmee mensen software kunnen bouwen in plaats van de met experts beladen white-canvas-systemen die we gewend zijn te zien in de no-code / low-code-ruimte. Nu de vraag van klanten ongekend hoog is en AI elke dag vooruitgaat, heeft het bedrijf zijn personeelsbestand sinds januari 2022 bijna verdubbeld en zijn voetafdruk in het VK uitgebreid met vier nieuwe kantoren die sinds 2021 zijn geopend – waaronder de VS, de VAE, Singapore, en Frankrijk.

Voortdurende ondersteuning van investeerders - gecombineerd met strategische partnerschappen, meewind van klanten en veelgeprezen innovatie in de sector - droeg bij aan het momentum van het bedrijf met een omzetgroei van 2,3x en meer dan 40.000 functies die in het afgelopen jaar bij klanten zijn geïmplementeerd.

De Series D-ronde omvatte deelname van aanvullende bestaande en nieuwe investeerders, waaronder Iconiq Capital, Jungle Ventures & Insight Partners.

“Builder.ai is opgericht met de belofte dat iedereen in staat moet worden gesteld om zijn menselijk potentieel te ontsluiten. Tegenwoordig betekent dit software kunnen bouwen om meer te kunnen doen met minder. We gaan een ongelooflijke tijd in de geschiedenis in waarin de notie van software aan het veranderen is; van iets dat een houdbaarheid van jaren had tot wat uiteindelijk een houdbaarheid van een gesprek zal hebben en het volume van wat er wordt gemaakt zal alleen maar exponentieel groeien”, aldus Sachin Dev Duggal, Chief Wizard en oprichter van Builder.ai.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!