Wouter Hoeffnagel - 28 mei 2023

Microsoft-topman Brad Smith uit zorgen over AI

Brad Smith (foto), president van Microsoft, uit zijn zorgen over kunstmatige intelligentie. Hij stelt zich het meeste zorgen te maken over deep fakes. Smith roept op tot stappen om zeker te stellen dat mensen weten of een video of foto die zij zien echt is, of juist gegenereerd met AI.

Microsoft-topman Brad Smith uit zorgen over AI image

Dit meldt Reuters, dat citeert uit een toespraak van Smith in Washington. "We moeten de problemen rondom deep fakes adresseren. We moeten specifiek adresseren wat ons de meeste zorgen baart over buitenlandse digitale beïnvloedingscampagnes, het soort activiteiten dat al wordt uitgevoerd door de Russische, Chinese en Iraanse overheid", aldus Smith.

Maatregelen tegen misleiding of oplichting

Ook pleit de topman van Microsoft voor stappen tegen het manipuleren van legitieme content met behulp van AI, met als doel misleiding of oplichting. Hij roept ook op voor het licentiëren van de meest kritieke vormen van AI, met daarbij verplichtingen rondom het beschermen van de fysieke veiligheid, cybersecurity als nationale veiligheid.

"We hebben een nieuwe generatie exportregels nodig, of tenminste een evolutie van de exportregels die we nu hebben, om zeker te stellen dat deze modellen niet gestolen worden of gebruikt in een manier die de exportregels van een land overtreedt."

Mensen verantwoordelijk houden

Smith stelt ook dat mensen verantwoordelijk gehouden zouden moeten worden voor problemen die AI veroorzaakt. Hij pleit ook voor het nemen van veiligheidmaatregelen door regelgevers rondom het gebruik van AI in kritieke infrastructuur, zoals energienetwerken en watervoorzieningen.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!