Wouter Hoeffnagel - 30 mei 2023

VS: Chinese Micron-ban is vorm van economische dwang

De Chinese maatregelen tegen het gebruik van chips van het Amerikaanse bedrijf Micron is een vorm van 'economische dwang'. Het land stelt dit niet te tolereren en kondigt maatregelen aan.

VS: Chinese Micron-ban is vorm van economische dwang image

Dit kondigt de Amerikaanse minister van Economische Zaken Gina Raimondo aan, meldt Bloomberg. De Chinese overheid verbood onlangs het gebruik van chips van Micron voor kritieke Chinese infrastructuur. Denk daarbij aan de telecomsector, maar ook aan financiële organisaties. Het wees hierbij op de veiligheid van de Micron-producten, die niet aan de Chinese eisen zouden voldoen.

'Geen feitelijke basis'

Raimondo stelt dat er geen 'feitelijke basis' is voor de maatregelen, die het gebruik van Micron-chips in belangrijke mate aan banden leggen. Ook wijst Raimondo erop dat de Chinese overheid zich richt op één specifiek Amerikaans bedrijf.

Mike Gallagher, een Republikeinse vertegenwoordiger uit de staat Wisconsin, opperde eerder deze week al terug te slaan met sancties tegen de Chinese chipfabrikant ChangXin Memory Technologies. Raimondo wilde hierop niet reageren.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!