Wouter Hoeffnagel - 30 mei 2023

Twitter komt met nieuwe API voor vijfduizend dollar per maand

Twitter komt met een nieuwe API; de Twitter API Pro. Ontwikkelaars kunnen met behulp van deze API op maandbasis tot een miljoen tweets ophalen en tot 300.000 tweets plaatsen. Ook krijgen zij toegang tot het Twitter-archief.

Twitter komt met nieuwe API voor vijfduizend dollar per maand image

Met de nieuwe API wil Twitter naar eigen zeggen bedrijven ondersteunen bij het experimenten, opbouwen en opschalen van hun organisatie. De komst van de API volgt op veel veranderingen in de API's van Twitter. Zo sloot Twitter zijn gratis API af, wat tot veel onrust leiden bij bedrijven. De nieuwe betaalde API is beschikbaar in twee varianten. Voor 100 dollar per maand kunnen gebruikers tot 50.000 tweets en 10.000 leesverzoeken uitsturen. Wie echter meer wilt kunnen tweeten, betaalt hiervoor per maand maar liefst 42.000 dollar.

Met de nieuwe API lijkt Twitter zich dan ook te richten op een groep gebruikers die deze dure API niet willen gebruiken. Het gebruik van de API kost 5.000 dollar per maand. Hiermee blijft het gebruik van Twitter relatief kostbaar; op jaarbasis zijn bedrijven 60.000 dollar kwijt voor het gebruik van de Twitter API Pro.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!