Witold Kepinski - 30 mei 2023

HP boekt minder omzet en iets meer winst

HP Inc heeft een netto-omzet in het tweede kwartaal van 2023 geboekt van 12,9 miljard dollar, een daling van 21,7% (-18,0% in constante valuta) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg met 7 procent naar 1.1 miljoen dollar.

HP boekt minder omzet en iets meer winst image

"Onze gedisciplineerde uitvoering en sterke innovatie in een moeilijke macro-omgeving stelden ons in staat om niet-GAAP EPS te leveren aan de bovenkant van onze doelstelling in het tweede kwartaal", aldus Enrique Lores, HP President en CEO. "We zijn goed gepositioneerd om te winnen in onze markten en duurzame groei op de lange termijn te stimuleren terwijl we voortdurend vooruitgang boeken ten opzichte van ons Future Ready-plan."

Segmentresultaten tweede kwartaal boekjaar 2023

De netto-omzet van Personal Systems bedroeg 8,2 miljard dollar, een daling van 29% op jaarbasis (25% in constante valuta) met een operationele marge van 5,4%. De netto-omzet van Consumer PS daalde met 39% en de netto-omzet van Commercial PS daalde met 24%. Het totale aantal eenheden daalde met 28%, PS-eenheden voor consumenten daalden met 34% en commerciële PS-eenheden daalden met 23%.

De netto-omzet van Printing bedroeg 4,7 miljard dollar, een daling van 5% op jaarbasis (2% in constante valuta) met een operationele marge van 19,0%. De netto-omzet van Consumer Printing daalde met 19% en de netto-omzet van Commercial Printing steeg met 5%. De netto-omzet van Supplies daalde met 4% (3% in constante valuta). Het totale aantal hardware-eenheden daalde met 4%, met Consumer Printing-eenheden met 5% en Commercial Printing-eenheden vlak.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!